0
Košarka

FOTO: FIBA.com

MUNDOBASKET: Italija u završnici bolja od Portorika, Rusija od Venecuele…

Objavljeno: 08.09.19 u 12:55

Odigrani su mečevi u grupama ‘I’ i ‘J’, naravno bez preteranog rezultatskog značaja u borbi za olimpijske kvalfikacione turnire.

Italija i Portoriko su sa Svetskog prvenstva ispali još u petak kada je Srbija bila bolja od reprezentacija iz američke zone, a Španci od ‘azura’. Danas su se te dve selekcije borile za bolji plasman u grupi, a slavila je uz dosta muke Italija 94:89.

Dugo su Portorikanci mučili Italijane, dovoljno govori to da je posle četiri četvrtine morao da se igra produžetak – 83:83. Tri i po minuta pre kraja produžetka Portoriko je vodio 85:84, ali ‘azuri’ preko Belinelija i Abasa napravili seriju 6:0 i poveli 90:85. Moglo je biti i ubedljivije, ali je Belineli promašio trojku. Bila je to na kraju nedostižna prednost za Portorikance, Italija je meč privela kraju sa linije za slobodna bacanja.

Italiju su do pobede vodili Belineli sa 27 pooena, Galinari je dodao 22, a Abas 14 poena. Kod Portorika su se istakli Blkman sa 14, dok su po 13 ubacili Braun i Rodrigez.

Rusija je u ‘I’ grupi u meču za prestiž bila bolja od Venecuele 69:60. ‘Baćuške’ je do pobede vodio Voroncevič sa 17 poena, dok se kod južnoamerikanaca istakao Karera sa 19 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter