1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA league/BudućnostVoli

‘SRBIJA ILI AMERIKA’: Trinkijeri više nema dilemu! Jedno od pitanja bilo je i o mogućim novim pojačanjima Partizana…

Objavljeno: 04.09.19 u 22:25

Trener Partizana još jednom je sa srpskim novinarima razgovarao o aktuelnim stvarima.

Na otvorenim terenima KK Partizan na Kalemegdanu organizovan je događaj kom su prisustvovali prvotimci Partizana i njihov trener Andrea Trinkijeri.

U razgovoru sa novinarima, italijanski stručnjak je ocenio ko je veći favorit za osvajanje zlata, Srbija ili Sjedinjene Američke Države.

– Mislim da je najvažnija stvar da su Amerikanci u teškoj situaciji. Četvrta ili peta ekipa najboljih NBA igrača nije više dovoljna za veliki rezultat. Ako prežive, onda su najopasniji kandidati za zlatnu medalju. Sada loše igraju, dobili su Tursku, a nije trebalo. Kada preživiš onda postaneš opasniji. Druga stvar, Srbija je najbolja ekipa na prvenstvu po kvalitetu, po dubini rostera, po visokim igračima. Nedostaju im Teo i Gagi Milosavljević, iako se to nije videlo do sad – ocenio je Trinkijeri.

Srbija gotovo uvek na ovom šampionatu igra sa dva centra.

– Pre 25 godina se igralo sa tri centra, sve ide u krug sve će se opet vratiti. Kada me neko pita šta je nova stvar u košarci, pre je bilo ‘small ball’, a sada ide na ‘big ball’.

Osvrt i na aktuelnosti u Partizanu, budući da već na početku priprema ima ceo tim na okupu.

– Drago mi je zbog toga. Moramo da pazimo na sve detalje i profesor Koprivica mi u tom segmentu jako pomaže. Želim da budemo na kraju septembra sa pravom energijom, kako psihološkom tako i fizičkom.

Da li će biti novih pojačanja u Partizanu?

– Ovo su za mene najboljih 12 igrača, koje sam želeo. Svaki dan smo nešto bolji. Treba nam mnogo vremena da shvatimo kako da igramo bolje, kako da postanemo ekipa… Sada je već deset dana priprema, još je rano. Najvažnije mi je da nema povreda – zaključio je Andrea Trinkijeri.

0
0

1 Komentara

  1. …jos bek ubica i TOeTO, pali se paklena masina, tj. PARNI VALAK CE PONOVO DA MELJE!! ZAOSTAVSTINA DV CE OPET DA HARA I RAZARA…I „GASI“ MUTANTE BEZ IMENA, GRBA, ZASTAVE i..PECATAAA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter