Jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde ovog leta je Džejms Gist, centar koji će svojim iskustvom sigurno doprineti crveno-belima u Evroligi.

Amerikanac ne krije da mu je drago zbog poziva Crvene zvezde i ukazane prilike da i dalje uprkos godinama igra u Evroligi.


– Bio sam veoma uzbuđen kada je stigao poziv Crvene zvezde. Uvek je sjajan osećaj kada neka ekipa baš tebe želi da joj se pridružiš. Želeo sam da nastavim svoju karijeru u Evroligi. Ne osećam se kao da sam ostvario sve u svojoj karijeri, još uvek sam motivisan da se dokazujem na terenu. Imao sam nekoliko ponuda na stolu, ali nisam želeo da žurim. Sačekao sam i mislim da sam napravio najbolji mogući izbor za moju porodicu i sebe – rekao je Džejms Gist.

Bivši košarkaš Partizana je iskren, Evroliga je bila razlog broj jedan za povratak u srpsku prestonicu posle mnogo godina.

– Glavni motiv dolaska u Crvenu zvezdu jeste što ona nastupa u Evroligi, ali i ne samo to. Crvena zvezda je tim koji je uvek konkurentan u borbi za trofeje. Želeo sam da sledeći korak u karijeri bude mesto gde mogu da uživam u košarci. Igrač sam koji se hrani energijom i zato mi je veoma bitno da igram u sredini gde sa tribina dobijate neverovatnu podršku kada god izađete na teren.

Džejms Gist je istakao da su Srbi veoma ponosan narod, borci od rođenja i da sa takvim mentalitetom klubovi mogu mnogo.

– Pritisak rezultata je neizbežan. Nije bitno gde igrate, uvek ćete imati pritisak da idete na pobedu jer niko ne želi da gubi. Mislim da će ova sezona biti veoma zanimljiva jer je nivo košarke u Evroligi dosegao neverovatne visine. Međutim, nisam impresioniran imenima igrača, budžetima ili atmosferom koju stvaraju mediji. Lično me oduševljava srpski mentalitet, Srbi su veoma ponosan narod i rođeni su borci. Tim je sačinjen upravo sa takvim mentalitetom i verujem ako svi budemo zdravi da možemo da uradimo neverovatne stvari ove sezone. Veoma sam optimističan iako niko ne stavlja Crvenu zvezdu u red favorita u Evroligi. Za mene je to najbolja pozicija u kojoj možemo da se nađemo. Biće mnogo iznenađenja ove sezone – rekao je Gist.

Na kraju se zahvalio navijačima Zvezde na toploj dobrodošlici.

– Zahvalio bih se navijačima Crvene zvezde na toploj dobrodošlici. Drago mi je što sam dobio šansu da se sa novim saigračima borim protiv najboljih ekipa u Evropi. Sa podrškom navijača znam da će ovo biti sezona za pamćenje – zaključio je Gist.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu