Košarkaši Srbije su u poslednjoj domaćoj proveri u pripremama za Svetsko prvenstvo savladali Litvaniju. Kraj terena bilo je dosta propusta.

Puna ‘Štark Arena’ u Beogradu imala je priliku da na delu vidi srpski ‘tim snova’ koji je opravdao očekivanja navijača. Naši ‘orlovi’ su savladali litvanske košarkaše 72:68 (14:23, 20:17, 22:19, 16:9).


Čini se da je košarkaški savez zaboravio na igrače koji su život posvetili reprezentaciji Srbije, tako je Stefan Marković veći deo meča gledao u šipku, umesto da sa nekog od počasnih mesta bodri dojušerašnje saigrače iz reprezentacije. On je svoje nezadovoljstvo podelio na Instagramu, objavio je fotografiju mesta u areni uz opis ‘Deset godina i dobiješ šipku’.

Ništa bolje nije prošao ni dugogodišnji kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić kom je ulaznice sredio nekadašnji saigrač Nemanja Bjelica. Krstić je takođe putem Instagrama zahvalio košarkašu Sakramento Kingsa što mu je obezbedio ulaznice, a na slici se vidi da je nekadašnji kapiten ‘Orlova’ u društvu Markovića. Njih dvojica su morali da se probijaju kroz masu ljudi kako bi došli do svog mestaKrstić je kao kapiten reprezentacije osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Španiji, ali i srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. 

 

Srbija je pobedila Litvaniju, ali je nekadašnjim košarkašima naše zemlje poslata poruka da minuli rad ne zavređuje

Foto: KSS