0
AdmiralBet ABA Liga

TRINKIJERI OTVORIO DUŠU: Govorio o pojačanjima, zbog Partizanovca je prodao kuću na moru, zašto je Tomas odabrao Partizan…

Objavljeno: 10.07.19 u 09:53

Dugo su navijači Partizana čekali prvo letnje pojačanja za nastupajuću sezonu, a dočekali su ga u liku Nemanje Gordića.

Usledilo je zatišje, a onda je Partizan najavio dvojicu Amerikanaca, jednog i zvanično predstavio. Crno-bele je pojačao Rašon Tomas. Najavljen je dolazak Vilijama Mozlija…

Već smo pisali u prethodnim danima da je sportski direktor Partizana Nikola Lončar u Sjedinjenim Američkim Državama gde prati letnju ligu i skautira pojačanja.

U razgovoru za Sportski žurnal trener Partizana Andrea Trinkijeri govorio o razlozima zašto je Rašon Tomas odabrao Partizan.

Tomas je odabrao Partizan jer će imati prostora da se razvija. Pitao me je za spisak igrača: Meli, Strelnijeks, VOnamejker, Miler, Lendejl, Marinković… onda je rekao ‘Možda je najbolje da odem tamo gde ću biti najbolja verzija sebe‘. Tri puta sam razgovarao sa njim, mnogo evroligaša nam je bilo konkurencija, ističe Trinkijeri.

Pre Amerikanca crno-belu opremu zadužio je Nemanja Gordić, a to je tema o kojoj je Trinkijeri imao dosta toga da kaže.

– Prvo sam pokušavao da pronađem domaće igrače. Još me boli koliko su mi vrata zatvorili direktno u nos. Nije moglo ni da se priča o domaćim igračima. To je za nas bilo nedozvoljeno. Voleo bih da napravim ekipu s mnogo domaćih igrača, ali to nije bilo moguće. Onda smo tražili drugačije. A, šta je najsličnije domaćim igračima? Nemanja Gordić – ističe Trinkijeri.

Govorio je Trinkijeri i o ‘stativama’koje je Partizan pogodio dosad.

Bilo ih je 10 do 12. Tri puta je lopta dolazila na samu liniju gola, ali je neko izbacivao s nje. Jednom je lopta i ušla pola metra, ali sudija nije video. Dragan Milosavljević je bio metar u golu. Prodao sam čak i ‘kuću na moru’ da bih ga doveo, ali je onda lopta izbačena iz gola. Ima dobrih domaćih igrača, ali trenutno su nedostupni – zaključak je Trinkijerija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter