Milica Dabović  tokom celog toga evropskog prvenstva u Srbiji i Letoniji vodi svoj rat protiv selektora Marine Maljković. Čekala je kraj prvenstva da zada još jedan udarac selektorki.

Iako su sve košarkašice naše zemlje, a i javnost, sa velikom dozom sreće prihvatili bronzanu medalju, za Milicu je to neuspeh. Ponovo krivi selektora, za nju kaže da je pogrešila u ključnim odlukama na meču sa Španijom, a nastavila je i pričom koja se odigrala tokom susreta u Turskoj.


– Prošle godine bila sam na utakmici Fenerbahče-Galatasaraj. Srela sam Maljkovićevu, prišla, javila se i ponosno izgovorila: Šefice, želim da se vratim i igram za reprezentaciju u Beogradu, biću spremna. Želim da treniram i ginem na parketu, nađem tim. U jednom dahu je samo rekla da neću igrati za reprezentaciju i da nema potrebe više da igram košarku Rekla sam da se vraćam na teren posle porođaja i da ću novac ponovo zaraditi svojim trudom i radom. Držala sam četvorogodišnjeg sina u rukama. Takva kakava je rekla mi je hladno: Probaj sa prostitucijom da dođeš ovde do para, pa ću te zaposliti za dve godine – Napisala je Dabovićeva koja je dodala da će sve detalje objaviti u knjizi koju planira da objavi.

Posle svega izrečenog, zar je nešto ostalo za knjigu?