0
Košarka

FOTO: kss.rs

ĐORĐEVIĆ SKRATIO SPISAK: Veliko iznenađenje, nema dvojice ‘već viđenih’ igrača na Mundobasketu!

Objavljeno: 01.07.19 u 15:05

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević objavio je danas novi, skraćeni, spisak od 18 igrača koji će konkurisati za nacionalni tim za učešće na Svetskom kupu u Kini.

Najveće iznenađenje svakako je izostanak Nikole Kalinića, koji je dugo godina bio izbor Đorđevića i osvajač je srebra na Mundobasketu 2014. godine, kao i srebra na Olimpijskim igrama u Riju dve godine kasnije. Na prošlom Eurobasketu nije učestvovao zbog povrede.

Na spisku, takođe, nema ni Nemanje Nedovića, koji nije imao sjajnu sezonu, a često je kuburio i sa povredama. Za sada nije poznato zbog čega su dvojica standardnih igrača ‘precrtana’ već sada.

Na širem spisku selektora Đorđevića su:

PLEJMEJKERI: Miloš Teodosić, Stefan Jović, Vasilije Micić,

BEKOVI I KRILA: Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Marko Gudurić, Aleksa Avramović, Dejan Todorović, Vladimir Lučić, Marko Simonović

KRILNI CENTRI: Nemanja Bjelica, Milan Mačvan, Stefan Birčević

CENTRI: Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov, Boban Marjanović, Ognjen Kuzmić.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tagujte ortaka koji ovako ozbiljno shvati kad mu trener kaže da igra flastera na nekog igrača! 😂

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Reprezentacija će se okupiti 18. jula u Beogradu, da bi 21. jula otišla put Kopaonika, na bazične pripreme, gde naši najbolji igrači ostaju do 4. avgusta. Pravo sa planine nacionalni tim ide u Čačak, gde će odigrati trening meč protiv domaćeg Borca.

Sledeća provera je 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske. Tri dana kasnije u beogradsku „Štark Arenu“ stiže Litvanija, sa kojom će naši momci već 12. avgusta odigrati uzvratni meč u Kaunasu. Novi izazov biće „Akropolis kup“ u Atini, gde će Srbija od 16. do 18. avgusta igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Naš nacionalni tim 20. avgusta putuje u Kinu, gde će imati poslednje tri provere pred Svetsko prvenstvo, pošto će u gradu Šenjangu 23. avgusta igrati protiv Italije, dva dana kasnije sa Novim Zelandom i, na kraju, 27. avgusta protiv Francuske.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića iz Šenjanga putuju u Fošan, gde 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu utakmicom D grupe protiv Angole otvaraju Svetsko prvenstvo u Kini.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter