U odlučujućem meču ‘D’ grupe za prvo mesto ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Belgiju 70:66 i izborila plasman direktno u četvrtfinale.

Drama u Zrenjaninu! Vodile su Belgijanke skoro sve vreme, imale logističku podršku sudija, a u poslednjem minutu pale, a dokusurila ih je Jelena Bruks trojkom sa pola terena u poslednjoj sekundi.


Vodile su Belgijanke skoro ceo tok meča, tačnije od druge četvrtine pa se do minut pre kraja utakmice. Imale su gošće pomoć sudija u Zrenjaninu što je bilo skandalozno, a dovoljno je reći da kada su naše devojke u poslednjoj četvtini posle dugo vremena povele, arbitri su na pravdi boga dosudile nesportsku Ani Dabović. Boga ima i hvala mu.

FOTO: STARSPORT

Upravo je srpski plejmejker ulazom i poenima uz faul donela izjednačenje našem timu 64:64, da bi Milić pogodila iz skoka u napadu još jedno bacanje za 65:64. Alemand je okrenula na 66:65. Hrabrost je opet pokazala Dabović koja je uzela loptu 11 sekundi pre kraja i iznudila faul. Sa linije za slobodna bacanja bila je precizna i preokrenula na 67:66.

Tada je na scenu stupila Nevena Jovanović, ukrala je loptu protivnicama, a dve sekunde pre kraja faul je napravljen nad Sonom Petrović. Ona je promašila oba bacanja, Belgijanke su pokušale brzim pasom, loptu je presekla Bruks i u poslednjoj sekundi uz zvuk sirene pogodila sa centra za 70:66.

FOTO: STARSPORT

Srbija je ovom pobedom zauzela prvo mesto i plasirala se direktno u četvrtfinale gde čeka bolje iz dvoboja Švedske i Letonije. Najefikasnija u našem timu bila je Bruks sa 16 poena, Dabović je dodala 13, koliko je imala i Petrović.