Košarkaši Srbije će sa velikim ambicijama ići na predstojeće Svetsko prvenstvu u Kini.

Navijači očekuju borbu sa SAD za zlato, sa čime se slaže selektor Đorđević, ali podseća da ni finale neće biti lako izboriti.


– Verujem da je svima jasno da je naš cilj zlato, ali isto tako je jasno da je pred nama izuzetno težak i naporan šampionat. Dosta nacionalnih timova je ’poraslo’, počev od Grčke predvođene Janisom Adetokunbom, jednim od najdominantnijih košarkaša današnjice. Francuska i Litvanija će biti mine za svakog protivnika i smatram da su to selekcije za primer svima ostalima, naročito zbog načina kojim rade sa igračima. Rusija i Turska će takođe pokušati da prigrabe šansu iz senke – rekao je za sajt FIBA Aleksandar Đorđević.

Pohvalio je Špance koji su učestvovali u osvajanju NBA lige, Marka Gasola i Serža Ibaku.

– Pre svega, želeo bih da čestitam Skariolu od sveg srca na velikom uspehu sa Raptorsima. Španija je tim koji, bez obzira na to što je Navaro otišao u penziju i što je Pau Gasol povređen, uvek ima kontinuitet dobrih rezultata – rekao je srpski selektor.

O Amerikancima je izlišno pričati, a Đorđević je istakao da se oni neće šaliti sa Gregom Popovičem na čelu. Međutim, razmišlja samo o svojim igračima.

– Verujem u ono što radimo, smatram da posedujemo veliki kvalitet. Ali ne smemo da napravimo početničku grešku i ovoga leta opušteno uđemo u čitavu priču misleći da ćemo sigurno igrati finale. Naročito zbog činjenice da nas očekuje osam veoma teških utakmica u samo 15 dana – rekao je Đorđević.

– Mislim da je naš sastav najbolji primer da ’imena’ ne igraju košarku. Igra je tim. Osvojili smo brojne medalje čak i kada nam je falilo par ključnih imena u sastavu. ’Imena’ koja su potpuno spremna da idu do kraja će i pobediti, a tako će ujedno postati i legende – zaključio je selektor Srbije.