8
Košarka

KLS FINALE: Beron Zvezdin heroj! Partizan se porazom oprostio od „Pionira“

Objavljeno: 17.06.19 u 20:31

Partizan je danas odigrao poslednji meč u „Pioniru“. Nakon više od dve decenije crno-beli sele se u „Beogradsku arenu“. Nakon neverovatne završnice Beron je u poslednjim sekundama doneo Zvezdi pobedu 75:76 i novi pehar!
Partizan je nervozno ušao u meč, brzo su se crno-beli oslobodili pritiska, a tome su kumovali problemi sa faulovima Fajea i Odžoa. Crno-beli su potom zaigrali mnogo angažovanije, a sve do završnice treće deonice održavali su vođstvo. U četvrtoj četvrtini grom je udario u halu, a posle prokišnjavanja dvorane usledio je duži prekid. Činilo se da je Beron u završnici napravio korake, ali sudije nisu signalizirale, te je Crvena zvezda novi šampion. 

Otvorila je Crvena zvezda meč trojkom Berona. U nastavku se nadovezao i Davidovac. Zvezda je povela sa 6:0, a Partizan je bez poena bio u prva tri minuta meča. Sa druge strane crveno-beli su veoma rano ušli u problem sa faulovima. Tri minuta bilo im je potrebno da izađu iz bonusa.

Starsport

Zagorac se sa linije za slobodnih bacana nakon polovičnog izvođenja upisao u strelce i otvorio koš za Partizan. U međuvremenu su Mohamed Faje i Novica Veličković zaradili obostranu nesportsku. Gagić je nakon četiri minuta igre postigao treči poen za Partizan. Neoprezan je pri jednoj kontri bio Bili Beron, a Renfro je to iskoristio da blokadom stvori priliku za poene crno-belih. Odličan je bio Gagić na početku meča. Pri rezultatu 9:9 centar Partizana postigao je čak 8 poena.

Foto: Starsport

Novica Veličković je u narednom napadu doneo prvu prednost crno-belima. Faje i Odžo ranije su zbog dva faula morali na klupu, a Partizan je to iskoristio i u završnici četvrtine došli su izabranici Andree Trinkijerija do prednosti od tri poena. Razigrali su se crno-beli, poenima Alekseja Nikolića i Ognjena Jaramaza, Partizan je otišao na sedam poena prednosti. Posle prvih deset minuta igre Partizan je došao do prednosti od 23:16.

Foto: Starsport

Partizan je u istom ritmu otvorio i drugu četvrtinu. Na teren se vratio Odžo koji je u nekoliko navrata namučio crno-bele, a uz ranije pomenutog Đorđa Gagića, Aleksej Nikolić je na terenu kontrolisao situaciju i održavao prednost Partizana. Odličan je bio i Novica Veličković koji je sa dva vezana napada digao prednost crno-belih na dvocifrenu prednost.

Foto: Starsport

Filip Čović je uspeo trojkom da prekine ritam domaće ekipe i spusti na zaostatak od osam poena. U lošem preuzimanju nakon tajm-auta Stefan Janković ostao je zaboravljen i trojkom ponovo vratio dvocifrenu prednost domaćinu. Nervozna je bila Zvezda u završnici druge četvrtine. Nekoliko napada završena su u poslednjim sekundama. U poslednjem minutu vratila se Zvezda, ali je tada ponovo na scenu stupio Renfro koji novom trojkom vraća na 10 poena. Nijedna ni druga ekipa u ovom, kao i ranijim mečevima nije se proslavila sa penala. Crvena zvezda je do kraja uspela da spusti na 42:34.

Foto: Starsport

Crvena zvezda je usporila ritam u trećoj deonici. To im je omogućilo da dodatno umanje prednost na 46:34 nakon četiri minuta igre. Faje je imao priliku da upiše prve poene u meču, ali je sa penala oba puta bio neprecizan. Majkl Odžo je došao do sedmog poena. Činilo se da Partizan igra dobro kada Zvezdin centar nije u igri, dok kada je na parketu za njega nisu imali rešenja.

Foto: Starsport

Đorđe Gagić je tek nakon sedam minuta igre postigao prve poene. Centar crno-belih vratio je prednost na pet poena. Crvena zvezda je u završnici četvrtine zaigrala dosta angažovanije u odbrani, gosti su prišli Partizanu na dva poena. Česti pregledi video snimaka ubili su ritam u nastavku meča. Čović je odlično pronašao Bili Berona koji je trojkom poravnao na 49:49. Beron se zaigrao u završnici. u poslednjem minutu nakon poena Vanje Marinkovića sa linije za sl. bacanja, Bili Beronje novom trojkom vratio neizvesnost u meč. U poslednjih 10 minuta ušli smo rezultatom 52:52. 

Foto: Starsport

Djordje Gagić je pogodio jedno od dva bacanja za prve poene crno-belih u poslednjoj deonici. Trojkom mu je sa druge strane odgovorio Kej Si Rivers, a sa druge strane trojku je ubacio i Rade Zagorac. Osmim poenom Filipa Čovića Zvezda je došla do prvog vođstva. Usledila je rezultatska klackalica, a Zvezdin centar bio je nerešiva enigma za crno-bele. Odžo je igrao do tada savršenu utakmicu bez promašaja.  Posle promašaja Renfroa Đorđe Gagić je napravio faul u napadu, a Rivers je sa druge strane poentirao. Jaramaz je vratio poen prednosti Partizanu preko Majkla Odžoa basketaškim potezom. Već u sledećem napadu Đorđe Gagić se našao u duelu sa Majklom Odžoom, a centar Zvezde dobio je 2+1. 

Foto: Starsport

Vanja Marinković je u narednom napadom trojkom vratio poen prednosti crno-belima. U dva navrata bekovi su uspeli da izađu na kraj sa stamenim centrom Zvezde, prvo mu je zasmetao Zagorac i naterao ga na prvi promašaj, a potom i Pejdž da napravi korake. Tomić je u završnici forsirao igru u reketu, dok je Trinkijeri pri svakom kontaktu sa loptom udvajao Odžoa. Nakon oštrog duela i skoka za loptom Marinkovića i Lazića kapiten Zvezde je napustio igru. Poveo je Partizan sa četiri poena, vratili su se gosti u vođstvo, ali je ponovo Markus Pejdž doneo dva poena prednosti domaćinu. Neizvesnosti nije manjkalo. Jaramaz sa jedne, Beron sa druge strane su pogađali a u poslednji minut ušlo se rezultatom 72:72. Tomić je primoran da zbog pet prekršaja Fajea i Odžoa igra sa nižom postavom. Nakon krosovera Beron je napravio dosta prostora, a faulom ga zaustavlja Jaramaz, bek crveno-belih imao je 2+1 i doneo je vođstvo svom timu. Na 13 sekundi do kraja Renfro je poenima vratio pola poena prednosti. Odlučio je Trinkijeri da brani napad, a Beron je polaganjem u poslednjih stotinkama meča doneo pehar Zvezdi!

Partizan – Crvena zvezda
Dvorana: „Aleksandar Nikolić“

Partizan: Novica Veličković, Đorđe Gagić, Raade Zagorac, Markus Pejdž, Ognjen Jaramaz, Aleks Renfro, Vanja Marinković, Stefan Janković, Dušan Tanasković, Vasilije Pušica, Aleksej Nikolić, Nikola Janković

Crvena zvezda: Majkl Odžo, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Muamed Faje, Bili Beron, Nemanja Nenadić, boriša Simanić, Filip Čović, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Kej Si Rivers, Dušan Ristić

0
0

8 Komentara

  1. Drugačije se i nije moglo završiti. Kada se utakmica igra na jednu loptu, a sudije puste korake Berona koji se i iz aviona vide, onda je sve jasno. Prva utakmica u polufinalu ABA- KRAĐA, prva utakmica u finalu KLS – krađa, i na kraju ova sada utakmica kao šlag na tortu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter