0
Košarka

KOŠARKAŠICE ISPROBALE NOVE DRESOVE: Srpkinje bolje od Slovačke u sklopu priprema za EP

Objavljeno: 08.06.19 u 21:42

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije odigrala je u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo utakmicu protiv selekcije Slovačke.

Rezultat u dvorani u Zemunu bio je 93:60 (22:16, 31:14, 24:16, 16:14) u korist izabranica Marine Maljković.

Reprezentacija Srbije od samog početka nametnula je agresivan ritam i stigla je do vođstva od 12:5 u četvrtom minutu. Ipak, Slovačka je uzvratila brzom igrom i preciznim šutem za tri poena, pa su naše košarkašice na prvi mini odmor otišle sa plusom od šest poena (22:16).

Srbija je do prve dvocifrene prednosti stigla u 14. minutu susreta, posle sjajne akcije koju je završila trojkom Nevena Jovanović. Tada je bilo 30:20. Posle nove trojke koju je pogodila Jelena Bruks, Srbija je otišla na 36:22. Do kraja poluvremena lepim akcijama Čađo, Dabović i Bruks doveli su naš tim i do 26 poena viška (53:27). Rezultat je na kraju prvog poluvremena bio 53:30.

Najveću prednost u trećoj četvrtini naš tim je imao u 28. minutu kada je bilo 73:39. U tom periodu igre Nikolina Milić je bila sigurna u reketu, a naše košarkašice presingom po celom terenu nisu dozvoljavale gošćama da pređu polovinu. Treća četvrtina završena je rezultatom 77:46.

Stvari se nisu promenile ni u poslednjih deset minuta, kada je naš tim agresivnom igrom uspeo da održi visoku prednost i na kraju da slavi rezultatom 93:60.

– Radimo i to je sve. Naša generalna proba za Evropsko prvenstvo će biti u Francuskoj sledeće nedelje. Tamo ćemo odigrati tri utakmice protiv Francuske, Turske i Rusije koje su potpuno druga klasa i onda ćemo znati nešto više o nama. Bosna i Slovačka bez svojih vodećih igračica nisu realan protivnik. Oba tima su nam značila puno u smislu borbenosti, jer igraju grubu košarku koja se očekuje na ovom Evropskom prvenstvu i zato smo ih birali u uvodnim utakmicama da bismo od starta znali šta nas čeka, rekla je selektorka Marina Maljković.

Naš tim je tri nedelje proveo na Zlatiboru, gde je sticao kondiciju i snagu za šampionat, a od ove nedelje nalazi se u Beogradu, gde selektorka Marina Maljković uigrava ekipu za velika iskušenja koja Srbiju očekuju u takmičenju.

Naša reprezentacija će svoje mečeve u grupi odigrati u Zrenjaninu, a protivnici će biti Belorusija, Rusija i Belgija. Šampionat počinje 27. juna.

SRBIJA: Miljković 5, Popović, Petrović 4, Čađo 11, Krnjić 2, Jovanović 4, Bruks 12, Butulija 9, Crvendakić 7, Stanković 1, Milić 12, Topuzović 11, Stanaćev 2, Dabović 13, Dugalić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter