0
Košarka

FOTO: YouTube/Printscreen

NBA: Golden Stejt napravio ‘brejk’, jedan Lenard malo je (VIDEO)

Objavljeno: 03.06.19 u 08:40

U drugom meču velikog finala plej-ofa NBA lige Golden Stejt je sa 109:104 pobedio Toronto u Kanadi i izjednačio u seriji na 1:1.

Ušli su ‘ratnici’ u finalnu seriju kao apsolutni favoriti, a to je potvrdio ‘brejk’ napravljen u Torontu. Reptorsi su ponovo ozbiljno mučili Voriorse, ali su odigrali loše drugo poluvreme.

Toronto je u prvom držao konce igre u svojim rukama, imao je prednost do deset koševa. Ipak, sve je u ‘bunar bačeno’ krajem druge četvrtine i početkom trećeg perioda kada je Golden Stajt napravio neverovatnu seriju 24:1. Ruku je namestio Kari, pratio ga je Tompson, a Igudala se uključio u prvim minutima treće četvrtine. Voriorsi su od ‘minus deset’ za kratko vreme stigli do ‘plus 13’ – 78:65.

Golden Stejt je prednost čuvao sve do pred sam kraj meča, razlika se kretala između osam i 13 poena prednosti. Pet i po minuta pre kraja utakmice Golden Stejt je vodio 106:94 kada je usledila sjajna serija Reptorsa. Sa linije slobodnih bacanja Toronto je napravio 10:0 i 27 sekundi pre kraja bio na svega ‘minus dva’ – 106:104. Junak pobede Voriorsa bio je Igudala koji je sedam sekundi pre kraja pogodio trojku za konačnih 109:104.

Kod branioca titule najefiksaniji bio je Tompson sa 25 poena, Kari je dodao 23, a sjajan meč imao je Grin sa 17 poena, deset skokova i devet asistencija. Kod Toronta je Lenard ubacio 34 poena uz 14 skokova, ali pratioca nije imao. VanVlit ubacio je 17 poena, dok je Siakam stao na svega 12 koševa.

Finalna serija se sada seli u San Francisko i dva puta domaćin će biti Golden Stejt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter