0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

NOVE MUKE ZA OLIMPIJAKOS: Evroliga češlja finasije, za mesec dana sledi kazna

Objavljeno: 27.05.19 u 20:33

Problemima se ne nazire kraj, kada je u pitanju grčki klub.

Kako se navodi na sajtu Evrolige, organi ove kuće proveriće finansiju situaciju u Olimpijakosu, te utvrditi da li je ona u skladu sa propisanim normama takmičenja.

Kao razlog za pokretanje ove istrage navodi se prijava podneta od strane Asocijacije košarkaša Evrolige, koja je iznela tvrdnje da klub iz grčke prestonice kasni sa isplatama mesečnih primanja igrača. Narednih mesec dana trajaće istraga i biće provereni svi navodi, a nakon toga biće doneta odluka o eventualnoj kazni kluba.

Ovo je samo nastavak problema u koje je upao slavni klub i ‘košmara’ koji traje već neko vreme. Nakon odluke na da ne igraju četvrfinale plej-ofa tamošnjeg prvenstva protiv Panatinaikosa, klub je izbačen u Drugu ligu. Crveno-belima su oduzeti svi osvojeni bodovi i pali su na dno tabele prvenstva Grčke.

Svi klubovi vlasnici A licence moraju da imaju dokaze o finasijskoj stabilnosti, što je u slučaju Olimpijakosa dovedeno u pitanje. Grčki mediji i ranije su pisali o teškom finansijskom stanju u klubu, a navodno se igračima duguju plate za nekoliko prethodnih meseci.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter