0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

OGLASIO SE RAŽNATOVIĆ: Animozitet i komentari Jokiću zbog jednog prvenstva – Partizan ima dobre šanse za Evroligu, ako…

Objavljeno: 24.05.19 u 19:44

Agent najboljeg srpskog košarkaša gostovao je danas na Radio televiziji Srbije.

Povod za dolazak Miška Ražnatovića u emisiju ‘Oko’ bila je odluka Nikole Jokića da nastupa za nacionalni tim na Mundobasketu.

Kako je poznati agent otkrio, još ranije je Jokić izrazio želju da igra na Svetskom prvenstvu, ali u dogovoru sa porodicom i ljudima iz Denvera nije želeo o tome puno da razmišlja pre završetka sezone.

– Od kada je došao u Beograd uvek sam vodio u razgovoru sa njegovim bratom Strahinjom. Razmenili smo mišljenja pre početka sezone i pričali da bi bilo lepo da zaigra na Svetskom prvenstvu. Nismo hteli da pričamo do kraja sezone o tome i znali smo da će biti tabu tema. Sve je potrajalo malo duže… Bio je telefonski sastanak, pričali smo sa Nikolom, sa ljudima iz Denvera i došlo se do zaključka da nema smetnji da Nikola zaigra na Svetskom prvenstvu. Nije igrao 2017. godine na Evropskom, 2018. nije bilo takmičenja, samo dve kvalifikacione utakmice je propustio koje niko nije igrao od većih igrača u NBA. Jedan dečko je propustio jedno prvensto pred zadnju godinu ugovora. Takav animozitet i takvi komentari, to je zaista… čudno, izjavio je Ražnatović.

Košarkaški agent se zatim osvrnuo i na dešavanja u regionalnoj košarci kao i potencijalnom igranju Partizana u Evroligi.

– Nisu krenuli još, 90% tržišta u Evropi još nije počelo. Oba tima će biti ambiciozna, Partizan je i u trci za vajld kard. Ove godine ako Alba ode u finale Nemačke nema previše kandidata. Partizan je jedan od njih, možda ih ima najviše tri. Šansa postoji. Čak iako ne bude u Evroligi ubeđen sam da će imati veoma dobar tim i u Evrokupu može daleko.

Ražnatović je prokomentarisao i to što bi od sledeće sezone ABA ligu mogao da igra i Olimpijakos.

– Nemoguće je da se izvede. Kada bi ušao Olimpijakos i još jedan tim, to bi bilo nemoguće zbog kalendara. Pokušao sam svima da objasnim. Sada da dođu i kažu dajemo 10.000.000 nemoguće je naći termine. A i nije dobar koncept da jedna ekipa igra za slavu, a ostali za živu glavu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter