Zagrepčani su spremili su niz mera za predstojeću Skupštinu ABA lige.

Nakon dva odlaganja Skupština regionalnog šampionata trebalo bi da se održi 24. maja.


Finalna serija između Crvene zvezde i Budućnosti podigla je dosta prašine, a povodom toga Cedevita je spremila posebnu deklaraciju. Nije poznato da li će se ovaj dokument i naći na dnevnom redu, ali su ‘Večernje novosti‘ prenele o predlog hrvatskog tima.

Pre svega ovom deklaracijom se pozivaju svi klubovi da se ‘ograde od načina navijanja i organizacije utakmica, prikazanih u finalnoj seriji, koje ni na koji način nisu bile u sportskom duhu niti odražavale osnovne postulate na kojima počiva ABA liga, prvenstveno na fer-pleju i nultoj stopi tolerancije na nasilje’.

Posebno zanimljivi delovi teksta su oni koji se tiču majtorice i preporuka da se ‘utvrdi da su izgredi u finalnoj utakmici u potpunosti košarkaški delegitimirali osvojenu titulu’. Takođe, tu je i zahtev da se ‘u minimalno naredne dve sezone sve međusobne utakmice Budućnosti i Crvene zvezde, igraju van država u kojima su ova dva kluba registrovana, odnosno minimalno 400 km od sedišta, kao i bez prisutnosti publike’, pišu Novosti.

Svoje mišljenje o ovom dokumentu, ukoliko on uopšte dođe na dnevni red daće ostali klubovi, a biće zanimljivo videti njihovo mišljenje…