0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: CSKA na krovu Evrope! (VIDEO)

Objavljeno: 19.05.19 u 22:48

Košarkaši moskovskog CSKA osvajači su Evrolige za sezonu 2018/19, nakon što su u finalu bili bolji od Anadolu Efesa 91:83.

CSKA je, nakon 12:12 sredinom prve četvrtine, u završnici tog dela igre uspeo da pre svega sjajnom igrom u napadu stigne do dvocifrene razlike (29:17), a prva četvrtina okončana je vođstvom 29:20.

U drugoj deonici, nakon što je CSKA povećao svoju prednost na 14 poena viška (34:20), usledio je odgovor u vidu dobre odbrane, raznovrsnog napada, pa je trojkom Micića razlika smanjena na 44:39, a potom je Šejn Larkin sa penala dodatno primakao tursku ekipu na poluvremenu – 44:42.

Trojkom Krunoslava Simona nakon pola minuta igre u trećoj četvrtini Efes je stigao do prednosti 45:44, a promašaj Micića za tri poena „kaznio“ je Heket sa druge strane, a nadovezali su se Kori Higins, Vil Klajburn i Nando de Kolo, a Klajburnovom četvrtom trojkom od pet mečeva razlika je ponovo povećana na dvocifrenu, 63:52, a zatim je otišla i na „+14“ zahvaljujući Hanteru.

Nakon tog koša kao da su se opustili igrači tima iz Moskve, pa je Efes preko Simona, Micića i Larkina stigao do minusa od samo šest poena pred početak poslednjih 10 minuta. 

Tu razliku su održavali u uvodna dva minuta, ali je usledio odgovor Efesa koji je stigao do 73:69, ponajviše zahvaljujući Larkinu, kog je Hanter faulirao pri šutu za tri poena. Uspeli su da opstanu na toj razlici još nekoliko napada, ali je CSKA sredinom poslednje četvrtine napravio novu „zalihu“ i stigao do 83:71. Tada je, kao po nekon nepisanom pravilu, usledio novi pad, samo dva poena su postigli, primili deset, no Efes nije imao snage da napravi iskorak od tih 85:81. Na kraju, CSKA je rezultatom 91:83 stigao do šampionske titule nakon 2016. godine.

Kod CSKA je prednjačio duo Higins-Klajburn sa po 20 poena, dok je kod Efesa sjajan bio Larkin sa 29 poena, naš Vasilije Micić je dodao deset, uz šut iz igre 4/13 i četiri asistencije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter