0
Košarka

HOTSPORT UGAO: Nije Jokić Srbija, Srbija je zemlja košarke! (ANKETE)

Objavljeno: 15.05.19 u 11:22

Reči Nikole Jokića da još uvek ne zna da li će igrati za reprezentaciju na Mundobasketu u Kini izazvale su burne reakcije na društvenim mrežama.

Nema sumnje, Nikola Jokić je najbolji košarkaš kog Srbija danas ima! To je dokazao sjajnim partijama u dresu Denvera u najjačoj ligi sveta. Nema sumnje da bi četa Aleksandra Đorđevića bila daleko jača sa Jokićem nego bez njega, ali…

Sam predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović je istakao da mu se čini da centar iz Sombora nema želju da igra za reprezentaciju, što je njegovo legitimno pravo. Ali, to ne dozvoljava da se momak koji svojim košarkaškim umećem u najlepšem mogućem svetlu predstavlja našu zemlju vređa i omalovažava na društvenim mrežama. Nikola Jokić još uvek nije doneo odluku, a ako odgovor bude ‘ne’, to neće biti kraj i sunovrat naše košarke, jer Nikola nije Srbije, a Srbija je zemlja košarke.

Nema sumnje da bi ‘orlovi’ bili jaki kao crna zemlja ispod koša kada bi se u julu na pripremama pojavili Nikola Jokić i Boban Marjanović. Ali, koga nema bez njega se može i mora, a Sale Đorđević bar o centrima ne mora da vodi brigu.

FOTO: STARSPORT

Na svom spsiku ima možda i najboljeg centra ove godine u Evroligi Nikolu Milutinova. ‘Petica’ Olimpijakosa briljirala je ove sezone, a pomogao je Srbiji da se izbori za plasman na Mundobasket. Možda je upravo sada prilika da se Srbija oduži njemu. Takođe, tu je i Miroslav Raduljica koji je svih ovih godina žnjao medalje na velikim takmičenjima. Nije mu bilo teško da se dve godine iz Kine vozi do Beograda kako bi Srbiji omogućio da igra u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ako bi poziv prihvatio i Boban Marjanović, a za sada nema naznaka da neće, nema sumnje da se odsustvo Nikole Jokića ne bi toliko osetilo. Naravno, ponavljamo da bi dolazak centra Denvera mnogo značio ‘orlovima’, pa ko zna možda i popunjavanju pozicije ‘četiri’ sa kojom kuburimo. Do prozivke je ostalo još mnogo vremena, dovoljno da Nikola odmori i dobro razmisli, a na nama je da ga oslobodimo pritiska i sačekamo odluku. Kakva god ona da bude, Jokić mora da ostane naš ponos, jer njegova promocija Srbije kroz košarku i NBA ligu je neprocenjiva…

Da li očekujete da Nikola Jokić zaigra za Srbiju na Mundobasketu u Kini?
Loading ... Loading ...

Da li podržavate napade i pritisak na Nikolu Jokića oko igranja u reprezetaciji?
Loading ... Loading ...

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter