0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KLS: Zvezda odbila nalet FMP-a uz Ristićev ‘dabl-dabl’, ali je ‘svu slavu’ poneo Filip Čović (FOTO)

Objavljeno: 04.05.19 u 18:43

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su i treći trijumf u košarkaškoj Superligi, tako što su u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ savladali FMP iz Železnika rezultatom 82:65.

Pred ne preterano velikim brojem publike u dvorani ‘Aleksandar Nikolić’, Crvena zvezda je opravdala ulogu favorita protiv FMP-a, ponovo, a još jednom je izostala čak i neizvesnost jer je domaćin sve rešio već u prvom poluvremenu.

Zvezda je bila lišena pomoći Perperoglua i Reglanda, ali i pored toga je od starta krenula da melje ‘mlađeg brata’ iz Železnika. ‘Panteri’ nisu birali prava rešenja u napadu, dok je Zvezda neretko i iz kontranapada dolazila do lakih poena.

Prva osetna prednost stečena je već u prvom kvartalu kada je tim Milana Tomića poveo sa sedam poena razlike, a toliko je bilo i na kraju prve deonice – 21:14.

Od prilaska ‘pantera na 21:18, Zvezda je krenula u furioznu seriju kojom je ubrzo povela sa dvocifrenom razlikom, a do kraja poluvremena je bilo čak plus 23 (48:25), a na poluvremenu je rezultat na semaforu glasio 49:27.

Iz minuta u minut crveno-beli su uvećavali razliku i zatrpavali koš gostiju, a prednjačio je Filip Čović, i to asistencijama, budući da je za 10 minuta na parketu u prvom poluvremenu ostvario čak 10 uspešnih dodavanja.

Iz toga su najviše profitirali Ognjen Dobrić i Boriša Simanić koji su do tada imali devet, odnosno, osam postignutih poena.

FOTO: STARSPORT

Treća deonica donela je odgovor FMP-a i to prilično ozbiljan. Zvezda je stala u napadu, a gosti se raspucali, pa su sa 25:13 uspeli da dođu blizu jednocifrenog zaostatka.

Da se tako nastavilo i u poslednjih 10 minuta, ko zna šta bi bilo, ali je trener Tomić dobrim izmenama uspeo da ‘povuče ručnu’.

Zvezda je odbila taj nalet ‘pantera’ i utakmicu znatno mirnije privela kraju. Do poslednjih tri i po minuta razlika je konstantno bila oko 10 poena, da bi u finišu Zvezda uspela i da je uveća.

Na krilima najefikasnijeg Dušana Ristića sa 16 poena i 10 skokova i Boriše Simanića sa 15 poena, ostvarena je pobeda od 82:65, a pripomogli su još poenterski Ognjen Dobrić sa 11, Mohamed Faje i Bili Beron sa po devet koševa.

Ipak, najveći utisak je ostavio Filip Čović sa čak 16 asistencija!

U poraženom taboru Patrik Delajni je imao 18, Marko Jeremić 15, a Aleksandar Bursać 12 postignutih poena.

FOTO: STARSPORT

Superliga Srbije, 3. kolo:

Grupa A

Crvena zvezda – FMP Železnik 82:65 (21:14, 28:13, 13:25, 20:13)

19.00 Borac – Dunav
20.00 OKK Beograd – Zlatibor

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter