0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA: Davidovac ‘eksplodirao’ na Zlatiboru, Zvezda teže nego očekivano

Objavljeno: 01.05.19 u 20:46

Crveno-beli slavili su u 2. kolu košarkaške Superlige Srbije.

Rezultatom 82:68 crveno-beli porazili su Zlatibor.

Izuzetno loše otvaranje utakmice Zlatibora, početna dva i po minuta meča protekla su bez poena domaćina, do trojke Riznića koji je izjednačio na 3:3 pošto ni gosti nisu bili preterano efikasni na startu. Zvezda je zatim vezala pet poena, da bi priključak ponovo hvatao Bogdan Riznić, ovoga puta dvojkom. Sredinom prve deonice Zlatibor je došao do prvog vođstva posle troje Rondovića za 9:8.

Ekspresno je i ispustio vođstvo domaćin, a Crvena zvezda je napravila seriju od sjajnih 9:0 i bila na pragu dvocifrenog plusa. Trojkom Marka Kešelja na minut do kraja prve četvrtine gosti su i stigli do dvocifrene prednosti, a na kraju prve deonice bilo je plus sedam za aktuelnog šampiona.

Crveno-beli su odlično ušli u drugu četvrtinu, veoma brzo je opet bio dvocifreni plus, a potom i maksimalnih 12 poena razlike posle polaganja Filipa Čovića. Pomenuti plejmejker i Kej Si Rivers su ‘upalili motore’ u drugoj četvrtini, prvo je Zvezda stigla do plus 13, a na polovini druge deonice je bilo i 15 poena razlike nakon trojke Davidovca koji je bio jedini dvocifreni u sastavu gostiju tokom prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu je Zvezda potpuno kontrolisala igru i vrlo lako privela meč kraju. Domaćin je u celom drugom poluvremenu ubacio svega 26 poena, dok ni izabranici Milana Tomića nisu bili preterano efikasni sa samo 12 u poslednjih deset minuta.

Najbolji na utakmici bio je Dejan Davidovac koji je imao 22 poena i četiri skoka, Kej Si Rivers postigao je 11 poena, a Bili Beron i Dušan Ristić po deset. Na drugoj strani dvocifreni su bili Krsto Bjelica sa 13, jedan manje imao je Bogdan Riznić, a Radomir Marojević 11.

SUPERLIGA – 2. KOLO:

Sreda (Grupa A)

FMP – Borac Čačak 89:69

Zlatibor Čajetina – Crvena zvezda 68:82

20.00 Dunav – OKK Beograd

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Četvrtak (Grupa B)

18.00: Mega Bemaks – Novi Pazar
19.00: Partizan – Tamiš
19.00: Dinamik – Sloboda Užice

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter