Nastavlja se bura oko finalne serije ABA lige. Nebojša Čović se još jednom dotakao dešavanja u Beogradu i Podgorici.

On je istakao da su igrači crveno-belih prošle godine napadnuti i da je tada sve počelo, a kulminiralo je ove sezone.


– Dobili su prvu utakmicu, izgubili drugu u Beogradu. Mi smo tad u Podgorici od aerodroma do hotela voženi sat vremena. Kad smo stigli u hotel, naši igrači su otišli na večeru i bili su napadnuti. Bilo je prozivanja Alena Omića koji je posle toga otišao u Budućnost da igra. Prešli smo preko toga… Ustaljen vatromet noću, topovski udari, pokušaj buđenja ekipe i pritisak u hotelu raznih likova koji vas mrko gledaju, ništa drugo ne rade. A onda dođu i kažu da je u Podgorici prošle godine sve bilo u redu. Da li je u redu da se skandira: Alene Turčine, pa onda onaj drugi deo. Pa onda: ti si Zvezdin četnik, Alene. Bacali su svinjske nogice… Ove godine su rušili zaštitnu ogradu i tako dalje, rekao je Čović u emisiji “Pravac” na “Pink Info 3” kanalu.

Čović je objasnio da je atmosfera u prvoj i drugoj utakmici u Beogradu bila prihvatljiva i u sportskim okvirima.

Repeša posle druge utakmice u Beogradu psuje naše novinare i neće da izađe na konferenciju za štampu. Pazite, izgubio je 38 razlike. Neukusno je da bilo koji trener kada izgubi toliko priča o atmosferi i ne znam čemu. Pričaj čoveče o tome kako ti tim igra. Šalje pomoćnog trenera. U svlačionicu ulazi Bokan koji mu daje instrukcije šta da kaže da je to linč, ovako, onako – kaže Čović.

Dotakao se Nebojša i odlične igre svog sina koji je bio odličan u presudnim momentima. 

– Moja deca nemaju protekciju. Fino su vaspitani, nemaju kladionice, kockarnice, ne troše za veče ne znam koliko i ne znam šta. Tako se i Filip borio i od večeras nije on moj sin, nego sam ja njegov otac, zaključak je Nebojše Čovića