0
Košarka

FOTO: YouTube

NBA: Monstruozni Durent izbacio Kliperse i zakazao novi spektakl Voriorsa i Roketsa

Objavljeno: 27.04.19 u 09:05

Fantastična partija Kevina Durenta u ‘Spejpls centru’ označila je kraj serije između Golden Stejta Voriorsa i Los Anđeles Klipersa.

Pošteno je tim Doka Riversa namučio aktuelnog šampiona, odveo seriju prve plej-of runde u šest utakmica, ali se onda pojavio Kevin Durent i sa 50 poena ih razneo u pobedi ‘ratnika’ od 129:110, čime su pronašli put do polufinala konferencije sa 4:2 u pobedama.

Osim Kej-Dija, sjajnu partiju pružio je i Drejmond Grin, koji je upisao novi ‘tripl-dabl’ sa 16 poena, 14 skokova i 10 asistencija, uz četiri blokade. Odlična pratnja Durentu poenterski je bio Stef Kari sa 24 poena.

Voriorsi su u prvom poluvremenu slomili otpor domaćina, budući da je tada Durent ubacio 38 od svojih 50 poena. Čak šest trojki je ubacio uz ukupan šut iz igre 12/17.

Razlika je već tada bila prevelika da bi je Klipersi ikako dostigli, a na kraju utakmice su ostali na zaostatku na kom su bili i na poluvremenu – ‘minus 19’.

Tako su zakazali okršaj sa Hjuston Roketsima u polufinalu zapadne konferencije u svojevrsnoj reprizi finala konferencije od prošle sezone. Tada je Hjuston vodio sa 3:2, ali bez Krisa Pola nije uspeo da prelomi seriju i Golden Stejt je sa 4:3 otišao u finale gde je kasnije ‘pometlao’ Klivlend.

NBA, plej-of:

Zapad, četvrtfinale:

Los Anđeles – Golden Stejt 110:129 (u seriji 2:4)
Denver – San Antonio (u seriji 3:3)

Zapad, polufinale:

Golden Stejt – Hjuston
Denver/San Antonio – Portland

Istok, polufinale:

Toronto – Filadelfija
Milvoki – Boston

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter