0
Košarka

NBA PLEJ-OF: ‘Greek freek’ se igrao, Milvoki počistio ‘Klipove’, Juta produžila seriju (VIDEO)

Objavljeno: 23.04.19 u 09:02

Dve utakmice plej-ofa NBA lige odigrane su večeras.

Detroit je dočekao Milvoki koji je savršenom partijom počistio klipove sa parketa i sa 4:0 u seriji Baksi idu dalje. Sa druge strane Juta je uspela da odoli naletima Hjustona i produži seriju nakon pobede 107:91.

Prva četvrtina pripala je domaćem sastavu. Pistonsi su otvorili meč serijom od 5:0. Nisu gosti šuterski dobro počeli i par minuta bili su bez koša. U jednom trenutku prve deonice prednost Detroita bila je i +12, a na kraju su na pauzu otišli sa samo dva poena prednosti. Već u prvom napadu druge četvrtine poveli su gosti, ali je uspeo Detroit da se vrati u meč i ponovo povede sa 10 poena sredinom četvrtine. Pistonsi su na poluvreme otišli uz prednost od šest poena 62:56.

Prva polovina treće deonice pripala je domaćima, a onda se u završnici bude Baksi i do kraja uspevaju da preokrenu i povedu sa 10 poena prednosti. Nisu u završnici dozvolili iznenađenja. Vodio je Milvoki u jednom trenutku sa +31, ali je meč ipak završen 104:127. Treba istaći da je Milvoki u ovom meču ima čak 10 blokada, dok je Detroit imao jednu.

U Detroitu je najbolji bio Džekson sa 26 poena, uz sedam asistencija i tri skoka. Grifin je ubacio 22 uz šest asistencija i pet skoka, a Dramond 15 uz 12 skokova. Janis Atetenkumbo je večeras imao košarkašku kliniku. Ubacio je 41 poen uz tri asistencije i devet skokova za 32 minuta na parketu. Midlton je ubacio 18 poena, a Bledso 16.

Nadale su se Rakete da će večeras poleteti do naredne runde Zapada, ipak do toga nije došlo. Juta je u prelomnom momentu uspela da uzvrati na svom parketu. Meč su domaći odlično otvorili, a presudna je bila poslednja deonica u kojoj su Džezeri sveli Hjuston na samo 12 poena u isto toliko minuta igre. Hjuston je sredinom treće deonice uspeo da preokrene i povede sa 5 poena, ali je raketi nestalo goriva i u poslednjoj su u potpunosti podbacili.

Najbolji pojedinac u redovima domaćina bio je Donovan Mičel sa 31 poenom, uz četiri asistencija i sedam skokova. Pratio ga je Džej Krauder sa 23 poena. Riki Rubio je ubacio 18 poena uz 11 asistencija. Kod Hjustona je standardno najbolji bio Džejms Harden sa 30 ubačenih poena, Kris Pol je ubacio 23 uz sedam asistencija i osam skokova.

NBA plej-of

Ponedeljak

Detroit – Milvoki 104:127 (0:4)
Juta – Hjuston 107:91 (1:3)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter