Finalnu seriju ABA lige, pored po dve pobede Crvene zvezde i Budućnosti. obeležila je i priča o atmosferi u kojoj je, pogotovo nakon drugog duela u Beogradu, prednjačio trener Podgoričana Jasmin Repeša.

Repeša je posle prve utakmice koju je Zvezda dobila 19 poena razlike rekao “da ne želi da priča o atmosferi jer bi imao štošta da kaže”, da bi potom, dva dana kasnije, nakon što je njegova ekipa poražena sa 38 poena razlike, atmosferu opisao kao “atmosferu linča” jer su on i njegovi igrači trpeli uvrede sa tribina dvorane “Aleksandar Nikolić“.


A onda je došla prva utakmica u Podgorici tokom koje su pretučeni navijači Crvene zvezde, klupa Beograđana zasipana tokom čitavog meča tvrdim predmetima, tokom koje je na kraju prve četvrtine nekoliko “navijača” pokušalo da nasrne na igrače Zvezde, a pred koju su navijači prilikom izlaska igrača na parket nesmetano ulazili na teren i unosili se košarkašima Zvezde i članovima stručnog štaba u lice?! Trenutak kada je jedan od njih Malkla Odža gađao loptom nećemo ni da spominjemo…

Repešin komentar?

– Nije bila ni blizu onoga u Beogradu, ali kažem ako je neko uvređen, povređen, ja se izvinjavam. To je ono što mogu da uradim u ovom trenutku. Ne znam šta da radim, da uzmem pištolj i ubijem se, ili pobegnem od svih vas?

A onda je četvrta utakmica, jasno je da Repeši i njegovim izabranicima sledi novo gostovanje u Beogradu, a trener Budućnosti je i ovog puta imao u najmanju ruku zanimljiv komentar koji opasno koketira sa licemerjem:

– Atmosfera je bila drugačija nego u prva tri meča, drago mi je što su i jedni i drugi igrači bili pravi sportisti i između njih nije bilo nikakvih problema, rekao je Repeša, potom istakavši:

– Pokušavao sam od početka serije da spustim loptu, što se tiče atmosfere, dodao je Repeša.

Jedino pozivitno u izjavi hrvatskog stratega jeste priznanje da u tome nije uspeo:

– Na žalost nisam uspeo previše da utičem na to, zaključio je Repeša izlaganje.