2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA JTD liga

ABA LIGA: Budućnost smanjila prednost Zvezde, očajno drugo poluvreme koštalo crveno-bele titule (FOTO)

Objavljeno: 17.04.19 u 21:05

U trećem meču finalne serije ABA lige odigrane u podgoričkoj ‘Morači’, Budućnost je pobedila Crvenu zvezdu 80:72 i smanjila u seriji na 1-2.

U skraćenoj rotaciji bez Perperoglua i Reglanda, kao i sa problemima sa faulovima, Zvezda nije mogla protiv Budućnosti. Problem je bilo očajno drugo poluvreme u kom četa Milana Tomića nije mogla ništa da pogodi, tačnije šut je stao Riversu koji je ubacio čak 19 poena u prvom poluvremenu i držao utakmicu u vođstvu sve do poluvremena 50:45. Potom se razigrala Budućnost, Koti Klark i Kol su bili dovoljno kocentrisani da Podgoričanima donesu preokret i pobedu protiv Crvene zvezde koja je za 20 minuta ubacila svega 22 poena… Ali, idemo redom…

Posle uvodna tri minuta Crvena zvezda je prva napravila seriju 5:0 trojkom Lazića i poenima Cirbesa za 9:4. Ipak, Budućnost se brzo vratila u igru serijom 7:2 stigla je do izjednačenja 11:11. Međutim, posle toga razigrao se Čović koji je vezao pet poena i uz koševe Odža sa linije za slobodna bacanja Crvena zvezda je opet povela sa 18:11. Pred kraj prve četvrtine raspucao se Rivers koji je odveo crveno-bele na mali odmor sa vođstvom 25:18.

FOTO: ABA JTD liga

U pauzi između dve četvrtine navijači Budućnosti su napali klupu Crvene zvezde, ali je veći incident sprečila policija. Duža pauza nije ostavila traga na četu Milana Tomića.

Amerikanac je sjajno otvorio i drugi period, zatrpavao je obruč Budućnosti, a uz podršku Lazića i Berona, Crvena zvezda je otišla na velikih ‘plus 12’ – 46:34. Jasminu Repeši u tim trenucima nije ostalo ništa drugo nego da zatreži tajm-aut, koji je urodio plodom. Koti Klark se razigrao, te je Budućnost u jednom trenutku bila na svega ‘minus četiri’ – 45:49. Prvo poluvreme završeno je vođstvom Crvene zvezde 50:45, jednim pogođenim bacanjem Berona.

FOTO: ABA JTD liga

Crvena zvezda je ozbiljno pala u trećoj deonici. Riversa je stao šut, Čović je zaradio četvrti faul, a Beron se nije snašao na poziciji plejmejkera. Budućnost je iskoristila to i preko Kotija Klarka, Nikolića i Kola je napravila seriju 10:0 i povela sa 62:56. Kola su krenula toliko nizbrdo da je Beron napravio četvrti faul i to nesportski. Budućnost je otišla na velikih ‘plus deset’ – 66:56. Podgoričani su ovaj period dobili sa neverovatnih 21:8.

U četvrtoj četvrtini Crvena zvezda nije uspela da se trgne, Budućnost je pronašla dobar ritam i nije dala Zvezdi da se spusti ispod ‘minsu šest’. Crveno-beli nisu mogli do poena, dosta se grešilo i spasa nije bilo. Budućnost je na kraju slavila sa 80:72 i odvela finalnu seriju u četvrti meč koji je na programu u petak od 19 časova.

Budućnost je do pobede vodio raspucani u drugom poluvremenu Kol sa 20 poena, dok je Koti Klark stao na 14. Kod Zvezde je Rivers ubacio 19 poena, sve u prvom poluvremenu, dok je sledeći strelac bio Beron sa svega 12 koševa.

Budućnosti je ovo bila prva pobeda nad Crvenom zvezdom ove sezone posle šest odigranih utakmica.

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 80:72 (45:50)

Dvorana: Morača.
Sudije: Majkić (Slovenija), Hordov (Hrvatska) i Jurs (Srbija)

BUDUĆNOST: Džekson 10, Kol 20, Šehović, E. Klark 2, Barović 8, K. Klark 14, Gordić 5, Bitadze 4, Popović, Bel 8, Nikolić 8, Vilijams.
CRVENA ZVEZDA: Čović 10, Kešelj, Davidovac, Nenadić, Lazić 5, Faje 7, Beron 12, Dobrić 5, Simanić, Rivers 19, Cirbes 10, Odžo 4.

0
0

2 Komentara

  1. Bez ovih povredjenih a sa tomicem sigurno gubimo slede dve.najveca enigma bice sta ce reci covic i koga ce okriviti.sebe sigurno ne

    0
    0
    Odgovori
  2. NAJBOLJI IGRACI NISU DALI KOS TOMICEV PORAZ,NEMA VEZE O ZAMENI IGRACA,CETIRI IGRACA NISU POSTIGLI NI JEDAN KOS,JOS JEDNOM KAZEM TOMICEV PORAZ….POLITICKI PORAZ…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter