0
Košarka

FOTO: Duke basketball

NESVAKIDAŠNJE: ‘Zver’ sa koledža od 130 kg u američkom ‘drim-timu’ na Mundobasketu? (FOTO)

Objavljeno: 02.04.19 u 19:40

Mladi Zijon Vilijamson, koji pretenduje na visok plasman na ovogodišnjem NBA draftu, trebalo bi da se nađe među 12 igrača američkog ’drim-tima’ na Svetskom kupu u Kini.

Kako prenosi ugledni ’Njujork tajms’, Vilijamsona će selektor Greg Popovič pokušati da nagovori da zaigra na Svetskom šampionatu, iako još uvek nikada nije igrao profesionalnu košarku.

On je student Univerziteta Djuk, koji je pre par dana ispao iz plej-ofa NCAA lige i već sada je završio sezonu, te se već priprema za NBA draft.

Vilijamson je već neko vreme u centru pažnje američke javnosti zbog neverovatnih brojki i potencijala koji nagoveštava veliku NBA karijeru.

Za Djuk je odigrao 33 utakmica i u proseku je imao 22,6 poena, devet skokova i po dve asistencije i ukradene lopte.

U pitanju je igrač koji ima 130 kilograma, ali igra na bekovskim pozicijama i poseduje fantastičan šut, kao i prodor upravo zbog mase i snage koju poseduje.

Mundobasket se igra od 31. avgusta do 15. septembra., a SAD će u prvoj fazi igrati u grupi sa Turskom, Češkom i Japanom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter