0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

JOKIĆEVO VEČE ZA ZABORAV: Centru Denevra razbili nos na startu, u finišu nasrnuo na sudiju pa zaradio isključenje… (VIDEO)

Objavljeno: 01.04.19 u 09:13

Bila je ovo utakmica koju će pamiti centar Nagetsa.

Košarkaši Denvera doživeli su poraz od Vašingtona rezultatom 95:90, čime je prektično rešeno da će u plej-of sa druge pozicije Zapada.

U centru pažnje na ovoj utakmici ponovo je bio srpski centar, kako zbog svoje igre, tako i zbog nekih drugih stvari. Za pola sata koliko je proveo na parketu Jokić je uspeo da skupi dabl-dabl sa 23 poena i 14 skokova, na šta je dodao i četiri asistencije, dve ukradene lopte i blokadu. Pored dobre igre koju je prikazao, Somborac je u svlačionicu morao nešto pre ostalih igrača, i to zbog rasprave sa sudijom.

Na nekoliko minuta pre kraja meča i nešto žećeg kontakta od strane Tomasa Brajanta, a arbitar Kepers i pored očiglednog udarca ostao je ‘nem’. Ovo je itekako naljutilo Jokića koji je počeo da viče na njega zbog čega je zaradio duplu tehničku grešku i isključenje. Domaća publika sa oduševljenjm prihvatila ovako nešto, a centar Vizardsa nastavio je i tada da provocira Jokića.

(VIDEO:YouTube/FOOTBALL & BASKETBALL TELLER)

To nije sve kada su njegovi pehovi na ovoj utakmici u pitanju. Na samom početku meča, Nikola je doživeo još jednu neprijatnu situaciju zbog koje je skoro čitavu prvu deonicu proveo na klupi. Prilikom pokušaja da zakuca Bobi Portis je slobodnom rukom udario po nosu Jokića i raskrvario ga. Centar Nagetsa je morao na klupu kako bi od strane lekarskog tima povreda bila sanirana, a kada se sve sabere jasno je zbog čega je bio toliko nervozan…

(VIDEO:YouTube/ArrudasJardins)

Nakon poena Jokićevih poena Denver je imao izjednačenje (88:88), ali domaća ekipa koristi izostanak najboljeg igrača Nagetsa i serijom od 7:2 rešava pitanje pobednika. Troj Braun je meč završio sa 24 poema, Brajant je imao 20 i 14 skokova, koliko i Džabari Parker, dok je Bredli Bil ubacio 17. Kod Nagetsa je Pol Milsap skupio 13 poena i 16 skokova, a Džamal Mari je ubacio 12 poena.

(VIDEO:YouTube/House of Highlights)

Što se tiče Nikolikog sukoba sa igračima Vašingtona zanimljiva je bila rekacija njegova braće. Poznato je da Srbin ima podršku braće na skoro svim mečevima, a nezadovoljni Portisovim i Brajantovim oni su imali šta da im poruče prilikom izaslaka sa terena. Na to su igrači Vizardsa odgovorili smehom i daljim provokacijama…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter