0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Hrabri Partizan srušio katastrofalnu Zvezdu, majstorica donosi finalistu ABA lige! (FOTO)

Objavljeno: 30.03.19 u 21:12

Košarkaši Partizana odigrali su fatnastičnu partiju i sasvim zasluženo savladali očajnu Crvenu zvezdu rezultatom 70:67.

Prve poene na meču postigao je Gagić, ali je Zvezda preko Riversa stigla do izjednačenja, a potom i do vođstva od 5:2 pogođenom trojkom Mohameda Fajea. Da li zbog pritiska i važnosti utakmice, ili zbog atmosfere, ni košarkaši Zvezde ni košarkaši Partizana nisu uspevali da pogode koš rivala. Prvo je to pošlo za rukom Veličkoviću, potom i Siju, pa je ubrzo rezultat glasio 8:5 za domaći sastav.

Uspela je Zvezda da stigne do 9:9 preko Cirbesa i Berona, ali je ipak Partizan košem Radeta Zagorca u poslednjoj sekundi prve četvrtine došao do četiri poena viška, 13:9.

Drugu četvrtinu Zvezda je otvorila namernom ličnom greškom Perperoglua zbog udaranja Zagorca laktom iz koje je Partizan postigao samo jedan poen. Primakao je crveno-bele Perperoglu na 14:13, ali je Partizan održavao vođstvo, a potom nakon trojke Jaramaza iz ugla otišao na pet poena viška. 

FOTO: STARSPORT

Uzvratili su Perperoglu i Simanić (20:20), a crveno-beli su do vođstva stigli zahvaljujući Dejanu Davidovcu, 23:20. Smenjivali su se timovi u vođstvu, pogađao je Aleksej Nikolić sa jedne, Perperoglu sa druge strane, ali su crno-beli zahvaljujući Džoku Lendejlu i njegovom pogotku u poslednjoj sekundi poluvremena stigli do 34:27.

Očajno je Zvezda šutirala za tri poena, tačnije nikako, pogodili su crveno-beli samo jednu trojku u prvom delu igre, ali su na krilima Majkla Odža uspeli da priđu na 36:33, a drugu trojku postigli su preko Lazića na 4:38 pre kraja trećeg dela igre. Nije se ništa promenilo kada je raspoloženje igrača u pitanju, loše su i jedni i drugi šutirali, ali je Zvezda nešto boljom igrom u drugom delu treće četvrtine uspela da stigne do vođstva 46:42 zahvaljujući Filipu Čoviću, a četvrtina je okončana rezultatom 49:48 u korist crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

U završnih deset minuta Zvezda je ušla nešto bolje, preko Cirbesa i Perperoglua stigla do 54:51, dok je sa druge strane Marinković održavao Partizan u blizini. Kada su poveli 58:53, činilo se da su košarkaši Zvezde blizu pobede, ali je prvo Perperoglu zaradio drugu nesportsku ličnu i završio nastup, a potom je fantastični Džok Lendejl crno-bele priimakao. 

Beron je doneo prednost Zvezdi 60:56, sa druge strane Renfro je uzvratio, a nakon „alej-up“ akcije Čovića i Cirbesa Partizanov junak Markus Pejdž ubaci oje trojku za 62:61, nadovezao se Lendejl (65:63 za Partizan), a promašaje gostiju, tačnije Čovića i Dobrića sa penala kaznio je Pejdž novom trojkom.

FOTO: STARSPORT

Očajan je u završnici meča bio Maik Cirbes, prvo je dopustio da ga Renfro izblokira, zatim da istekne vreme u situaciji kada mu je preostalo samo da položi loptu u koš, da bi „tačku na i“ stavio blago rečeno užasnim građenjem koša nakon trojke Berona i šanse da svojoj ekipi donese makar priliku da dođe do pobede. Umesto toga, Lendejl je zabeležio ofanzivne skokove, Pejdž potvrdio status junaka pogodivši oba slobodna bacanja, a Dejan Davidovac nije pogodio trojku za izjednačenje, pa će finalistu ABA lige dati treći meč, koji je zakazan za sedam dana.

FOTO: STARSPORT

ABA liga, polufinale plej-ofa

Partizan – Crvena zvezda 70:67 (13:9, 21:18, 14:22, 22:18), rezultat u seriji 1:1

Beograd
Dvorana: Aleksandar Nikolić.
Gledalaca: oko 7000.
Sudije: Boltauzer, Pukl, Koljenšić.

PARTIZAN: N. Janković -, Pejdž 8, Si 4, Marinković 18, Jaramaz 3, Veličković 7, Zagorac 4, Renfro 6, S. Janković 1, Lendejl 10, Gagić 3, Nikolić 6. Trener: Andrea Trinkijeri.

CRVENA ZVEZDA: Čović 6, Perperoglu 16, Davidovac 3, Nenadić -, Lazić 5, Faje 4, Beron 7, Dobrić 3, Simanić 3, Rivers 6, Cirbes 11, Odžo 3. Trener: Milan Tomić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter