0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SLAVEN RIMAC: Budućnost je skuplja od nas, ali ne i bolja!

Objavljeno: 29.03.19 u 20:44

Cedevita ima dve ‘meč lopte’ za plasman u finale ABA lige.

Iskoristili su Zagrepčani prednost domaćeg terena i polufinalnu seriju ABA lige otvorili pobedom nad aktuelnim šampionom.

Međutim, još posle te utakmice je trener Cedevite Slaven Rimac ‘prebacio loptu’ Podgoričanima izjavom da još uvek ništa nije gotovo i da je Budućnost favorit.

– Na osnovu sastava tima i budžeta Budućnost je bila i ostala favorit. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi, ali bi zaista bilo jako glupo kada bih rekao da su bolji od nas. Crta se podvlači na kraju, pa ćemo vrlo brzo saznati ko će igrati u finalu, Budućnost ili Cedevita. Uz dužno poštovanje prema rivalu i sastavu tima koji ima, ja verujem u momke koje vodim i verujem da će Cedevita biti u prilici da se bori za titulu i mesto u Evroligi. Da li ćemo do cilja kojem težimo stići u narednom meču u Podgorici ili u trećem meču u Zagrebu nije nam toliko bitno. Bitno je da igrači u svakom meču pruže maksimum, da ulože i poslednji atom snage kako bi stigli do cilja. Iskreno, ako bi igrači Budućnosti odigrali najbolje što znaju, i moji momci isto, verovatno bi slavila Budućnost, ali to se retko dešava. Iz iskustva koje imamo tokom ove sezone, meč koji sledi će odlučiti nijanse. Velika iznenađenja su isključena. U prvom meču, mi smo imali više koncentracije, bili smo čvršći u duelima, imali smo i malo sreće. Ostaje da vidimo kako će biti u nedelju. Naša prednost je činjenica da imamo pravo na popravni, a naš rival taj luksuz nema. Nije lako igrati u situaciji kada morate da pobedite, izjavio je Rimac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter