0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Cedevita/Marin Susic

CEDEVITA STIGLA DO POBEDE U SERIJI – RIMAC: Možemo ovo da ponovimo u ‘Morači’; REPEŠA: Bitadze i Barović su morali bolje…

Objavljeno: 25.03.19 u 23:13

Košarkaši Cedevite pred svojim navijačima pobedom su otvorili polufinalnu seriju.

Rezultatom 90:83 u Košarkaškom centru ‘Dražen Petrović’ poražena je podgorička Budućnost.

Nošeni sjajnom igrom Džastina Kobsa i Džejkoba Puelna domaći igrači uspeli su da zadaju poraz aktuelnom šampion i braniocu trofeja, a trener Cedevite bio je nakon utakmice zadovoljan viđenim.

– Teška utakmica, dosta nervoze sa obe strane. Izuzetno sam zadovoljan kako smo odigrali, hrabro, sa puno samopouzdanja. U najavi sam rekao kako bih voleo da ekipa izgleda i tako je bilo. Igrali smo pametno, sa puno borbe i želje, nadskakali smo rivala. U Podgorici smo imali dosta problema sa ofanzivnim skokom rivala, koji je veći i snažniji, ali smo to sada dobro nadoknadili ogromnom borbenošću, poručio je Rimac.

Hrvatski stručnjak smatra da njegova ekipa može do trijumfa i u ‘Morači’.

– U najgoroj varijanti nas čeka još jedna utakmica na našem terenu. Znamo šta nas čeka u Podgorici, igrali u takvim atmosferama, ali to samo dodatno motiviše moj tim. Očekujem dobru partiju, ali ima još dosta to utakmice i neke sitnice bi trebalo ispraviti, zaključio je on.

FOTO: Cedevita/Marin Susic

Na drugoj strani Jasmin Repeša nije bio zadovoljan kako je njegova ekipa danas igrala.

– Nekoliko stvari nije bilo na nivou za utakmicu plej-ofa. Uz sve pojedinačne probleme, u prvom poluvremenu smo ličili na nešto i imali plus jedan. U drugom smo primili 53 poena, a tako se ne može dobiti utakmica na ovom nivou. Ne postoji ekipa koja bez odbrane može da dođe do trofeja ili do druge runde u plej-ofu, podvukao je strate Podgoričana.

Posebno je nezadovljan bio strateg ‘plavih’ partijama koje su pružili Goga Bitadze i Filip Barović, koji su imali probleme sa faulovima.

– Nismo izgledali ništa bolje sa njima nego bez njih. I jedan i drugi su defanzivno mogli i morali puno bolje da odigraju u svim segmentima – kada je njihov igrač bio bloker, u zagrađivanju skoka, zaključio je Repeša.

Druga utakmica ovih timova na programu je u nedelju od 19 časova, dok bi se evenutalna majstorica igrala 7. aprila.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter