0
Evrokup

EVROKUP: Domaćini opravdali ulogu favorita, kiša koševa u Berlinu

Objavljeno: 19.03.19 u 22:24

U plej-ofu Evrokupa slavili su domaći timovi i na taj način opravdali prednost domaćeg terena. 
Valensija je uspela da slomi otpor Uniksa i slavi sa 69:64, dok je Alba savladala Morabank Andoru sa 102:97. 

Važnost utakmice naterala je ekipe da igraju na mali broj koševa, a to je dovelo do izražaja odbranu. Gosti su sredinom četvrtine došli do šest poena prednosti i poveli sa 6:8, ali je Valensija uspela da preokrene i na kraju četvrtine ima prednost od jednog poena 11:10.  U drugoj deonici igralo se koš za koš, a opet su gosti uspeli u drugom delu deonice da stvore osetniju prednost i povedu sa 18:25. Valensija je ipak uspela da na kraju četvrtine smanji na dva koša zaostatka. 

Treća četvrtina bila je u znaku Uniksa, nakon prve trojke Valensije, u sledećem napadu Uniks je vratio prednost, a unastavku četvrtine održavao je od pet do osam poena. Valensija je još jednom na kraju uspela da se ‘vrati’ u zadnji minut četvrtine ušli su sa poenom zaostatka, ali je Uniks četvrtinu ipak završio sa 44:48. Igrao se egal do srdine četvtine, onda su ‘slepi miševi’ uspeli da okrenu i sigurnom igrom meč privedu kraju.

Majk Tobi postigao je 14 poena uz šest skokova, Fernando San Emeterio postigao je isto toliko poena uz dve asistencije i tri skoka. Erik Mekolum je za goste postigao je 16 poena uz jednu asistenciju i četiri skoka. 

Alba je postigla ‘stotku’ protiv Morabank Andore i košgeterskom igrom započela seriju u plej-ofu. Nemački predstavnik vodio je tokom celog meča i zasluženo slavio.

Domaći tim je od početka kontrolisao meč, a u jednom trenutku domaći tim imao je i deset poena prednosti tokom prve deonice. Nastavili su nemački košarkaši u istom tempu, a prednost im je u jednom trenutku porasla i do 18 poena, prvo poluvreme završili su uz dvocifrenu prednost od 59:43. 

Sigurnom igrom nastavili su i u trećem periodu, a uspeli su u dva navrata da ‘izguraju’ i do +19, da bi Andora skupila snage i do kraja treće spustila na 12 poena 85:73. Pokušali su gosti da u završnici načine preokret i spustili se na dva poena zaostatka, ali na kraju nisu imali snage za potpuni preokret i prednost u seriji stekla je Alba. 

Luk Sikma postigao je 20 poena u pobedi Albe, uz šest asistencija i sedam skokova. Pratio ga je Pejton Siva sa 18 poena, devet asistencija i četiri skoka. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter