2
Košarka

FOTO: STARSPORT

JEDAN U NIZU: Bivši igrač Partizana otvoreno – ‘Neću igrati na Mundobasketu, nadam se da ćete me razumeti kao i one pre mene!’

Objavljeno: 17.03.19 u 13:55

Sve je duži spisak igrača koje nećemo gledati na Svetskom prvenstvu ovog leta.

Kako je sam potvrdio, na Mundobasketu neće igrati ni Žofri Lovernj.

Selektor nacionalnog tima Francuske neće moći da računa na Lovernja kojem je očito nakon nekoliko veoma napornih sezona potreban odmor. U dresu reprezentacije je Lovernj osvojio bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu 2014. godine, zlatnu medalju na Evrobasketu u Sloveniji 2013. godine i bronzanu medalju na Evrobasketu u Francuskoj 2015. godine.

– Nakon pet uzastopnih godina tokom kojih sam igrao za reprezentaciju i sjajnih uspomena koje iz tog perioda nosim, svih medalja koje sam osvojio sa selekcijom, zbog razloga u koje ne bih da ulazim predstojećeg leta neću igrati za reprezentaciju. Nadam se da ćete imati isto razumevanje i ljubaznost prema mojoj odluci kao i prema onima koji su je doneli pre mene. Nadam se da ćete zadržati prijateljski i srdačan odnos koji smo tokom ovih uspešnih pet uzastopnih leta uspostavili, izjavio je Lovernj.

Francuska će se u Kini u grupi G nadmetati sa Dominikanskom republikom, Nemačkom i Jordanom.

FOTO: STARSPORT
0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter