0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

ŽREB ZA SP: Kobi Brajant doneo sreću Srbiji, ‘orlovi’ izbegli grupu smrti

Objavljeno: 16.03.19 u 12:45

U kineskom gradu Šenženu je upravo okončan žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva u košarci.

Pred žreb određeno je osam šešira u kojima su se nalazile četiri selekcije, a čast daizvlače kuglice imale su košarkaške legende i zvanični promoteri turnira Kobi Brajant i Jao Ming.

Košarkaška reprezentacija Srbije nalazila se u drugom šeširu, a na Mundobasketu narednog leta igraće u Grupi D, sa selekcijama Italije, Filipina i Angole. Pred žreb je bilo poznato da su ‘orlovi’ mogli da se sastanu samo sa protivnicima iz trećeg (Rusija, Australija, Brazil, Italija), šestog (Kanada, Crna Gora, Filipini, Koreja) i sedmog (Nigerija, Senegal, Novi Zeland, Angola) šešira u prvoj fazi.

Domaća selekcija igraće u Grupi A, dok će selekcija Sjedinjenih Američkih Država koja brani trofej i slovi za prvog favorita biti u Grupi E. Po ujednačenosti timova izdvaja se Grupa H, dok bi i Grupa F mogla da bude veoma neizvesna,  evo i kompletog žreba:

A: Obala Slonovače, Poljska, Venecuela i Kina
B: Rusija, Argentina, Koreja i Nigerija
C: Španija, Iran, Portoriko i Tunis
D: Angola, Filipini, Italija i Srbija
E: Turska, Češka, SAD i Japan
F: Grčka, Novi Zeland, Brazil i Crna Gora
G: Dominikanska Republika, Francuska, Nemačka i Jordan
H: Kanada, Senegal, Litvanija i Australija

Svetsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta od 15 septembra u osam kineskih gradova, a na njemu će učešće uzeti 32 reprezentacije, od čega 12 sa ‘starog’ kontinenta. Plasman u drugu fazu takmičenja izboriće po dva najbolje plasirana tima i formiraće nove četiri grupe u kojima će se prenositi bodovi. U prvoj će igrati najbolji timovi iz Grupa A i B, u drugoj iz Grupa C i D, u trećoj E i F i u poslednjoj, četvrtoj po dve provoplasirane ekipe iz Grupa G i H.

FOTO: STARSPORT

Utakmice četvrtfinala zakazane su za 10. i 11. septembar i učešće u ovoj fazi izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz svake grupe. Polufinalni dueli će se igrati 13. septembra, a utakmica za treće mesto i veliko finale na programu su 15. septembra u Pekingu. Sedam najbolje rangiranih reprezentacija izboriće plasman na Olimpijske igre, dok će se preostale selekciji boriti za četiri upražnjena mesta kroz nekoliko kvalifikacionih turnira.

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOT SPORT!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter