0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Novi poraz Budućnosti, Fener preokrenuo, Pešić isključen (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.19 u 22:30

Košarkaši Fenerbahčea nastavili su da grabe ka prvom mestu ligaškog dela Evrolige pošto je tim Željka Obradovića bio bolji od Barselone rezultatom 88:82.

Na samom početku – haos. Svetislav Pešić je već u prvom minutu meča „zaradio“ dve tehničke greške, pa je do kraja imao status navijača, ali su njegovi izabranici ipak zaigrali sjajno i tokom većeg dela utakmice kontrolisali dešavanja na parketu, što je rezultiralo prednošću od 13 poena.

No, iako su 30 minuta bili sjajnih, poslednjih 10 ekipa Fenerbahčea je pred domaćim navijačima odigrala kao u transu. 

Razigrao je se Slukas, Fener je napravio veliki preokret, pa ni bespotreban faul Gudurića nad Singltonom ni penal završnica nisu poremetili ekipu iz Istanbula. Na kraju, 88:82 uz 22 poena Slukasa za 22. pobedu u sezoni za Fener.

Gudurić i Kalinić se nisu proslavili, ubacili su po pet poena uz po jedan pogođen šut iz igre. Gudurić je dodao po tri asistencije i skoka, Kalinić četiri skoka i dva pasa za koš.

Sa druge strane istakao se Jaka Blažič sa 15 poena, tri više od Tomića i Singltona. Barsi predstoji borba da u naredna četiri kola sačuva dve pobede viška u odnosu na Olimpijakos i Panatinaikos, ali je doigravanje sve bliže.

U poslednjem meču večeri Budućnost je poražena od Baskonije sa ubedljivih 82:62. Podgoričani su u meč ušli dobro, poveli 4:0, držali su se do polovine prve četvrtine, kada je Baskonija došla do preokreta, a potom prednost povećala na 23:15. 

Budućnost je koliko-toliko držala priključak, u trećoj deonici su došli i do minusa od četiri poena, ali je usledila furiozna završnica i na kraju ubedljivih 20 poena razlike.

Baskonija je ovom pobedom došla do skora 14-12 i veoma je blizu plasmana u plej-of, dok Podgoričani zauzimaju pretposlednje mesto sa samo šest pobeda i 20 poraza.

Evroliga, 26. kolo:

petak:
CSKA Moskva – Panatinaikos 77:78
Fenerbahče – Barselona 88:82
Baskonija – Budućnost 82:62

četvrtak:
Himki – Real Madrid 75:100
Žalgiris – Bajern 85:79
Makabi – Anadolu Efes 71:79
Armani Milano – Olimpijakos 66:57
Gran Kanarija – Darušafaka 84:64

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter