0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Svi sem Valensije će morati kroz majstorice do polufinala

Objavljeno: 09.03.19 u 00:16

Samo ekipa Valensije je uspela da kroz dve utakmice izbori plasman u polufinale Evrokupa.

Ko će nastaviti takmičenje iz preostala tri polufinala biće odlučeno kroz baraže.

Veoma dobru priliku da već u drugoj utakmici završi posao nije iskoristila španska Unikaha, koja je poražena od Albe veoma ubedljivim rezultatom 101:81. Gosti su veoma dobro igrali svih 40 minuta, a utakmicu su potpuno prelomili u poslednjoj deonici. U sastavu pobedničke ekipe najbolji je bio Rokas Gieditis sa 23 poena, dok je u sastavu tima iz Malage najviše poena postigao Šermendini, 15, dok je Dragan Milosavljević upisao 10 poena.

(VIDEO:YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL)

Druga španska ekipa bila je uspešnija večeras i uspela je da izbori majstoricu. Ekipa Asvela nadala se da bi ‘brejkom’ mogla da završi posao, ali je Andora ipak bila bolja, te je slavila sa 98:79. Ekipa iz Liona imala je prednost nakon prve deonice, ali je posle toga domaći tim uzeo stvari u svoje ruke i pitanje pobednika rešio u svoju korist. Kod Andore su najefikasniji bili Luž sa 17, te bivši igrač Crvene zvezde Dilan Enis sa 15, dok je za Asvel Teo Maledon ubacio 16.

(VIDEO:YouTube/EUROLEAGUE BASKETBALL)

Pitanje ko će igrati polufinale biće rešeno naredne srede, kada su na programu majstorice. Utakmica između Uniksa i Lokomotive igra se od 17 sati, između Albe i Unikahe od 19, a između Asvela i Andore od 20.30 časova.

Evrokup – četvrtfinale, druge utakmice:

Petak

Ritas – Valensija 56:71
(Ehodas 11 – Tobi 18)

Lokomotiva Krasnodar – Uniks Kazanj 68:59
(Kulagin 26 – Mekolum 19)

Andora – Asvel Lion 98:79
(Luž 17 – Maledon 16)

Unikaha – Alba Berlin 81:101
(Šermandini 15 – Giedraitis 23)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter