0
Košarka

FOTO: FIBA

MUNDOBASKET AZIJA: Australija i Iran overili vizu za Kinu, Japan samo čudo može da spreči…

Objavljeno: 21.02.19 u 19:20

Pored domaćina Kine danas smo dobili još dva sigurna učesnika Svetskog prvenstva, a to su selekcije Australije i Irana.

Tačnije, ove dve selekcije su to obezbedile još ranije, ali su danas ‘pečatirale’ vizu. Australija je bila ubedljiva protiv Kazahstana 81:60, a već smo pisali o tome da je debi imao centar Partizana Džok Lendejl. ‘Kengure’ je do potvrde prvog mesta vodio Ajzak Hempfriz sa 17 poena, dok je Mič imao 12. Kod Kazahstanaca se istakao Amerikanac sa njihovim pasošem Entoni Klemons koji je ubacio 31 koš.

U derbiju dana Japan je pobedio Iran kao gost 97:89. Zemlju ‘izlazećeg sunca’ do pobede su vodili Nikolas Fazekas sa 26 poena i Makoto Hiejima sa 24 poena. Kod Irana je Mohamed Jamšidi ubacio 33 poena. Iran je obezbedio plasman na Mundobakset, iako bi Filipini mogli da se izjednače sa njima po broju bodova, ali tim sa Bliskog istoka ima bolji međusobni skor. Sa druge strane Japan za sada ima isti broj bodova kao i Iran, Filipini bi mogli da ga stignu i prestignu u slučaju istog broja bodova (bolji skor imaju Filipinci), ali teško je poverovati da Japanci mogu u poslednjem kolu da ispadnu od autsajdera Katara.

Filipinci su danas do nogu potukli Katar 84:46, a sada im ostaje samo nada da će zemlja bogata naftom iznenaditi Japan.

U ‘E’ grupi je sve jasno, na Svetsko prvenstvo su se već plasirale selekcije Novog Zelanda i Južne Koreje, dok će se za treće mesto boriti Liban ili Jordan, pošto se Kina kvalfikovala kao domaćin turnira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter