2
Evroliga

Dejan Radonjic Stefan Jovic Kosarkaska Liga Srbije KLS Crvena Zvezda - Partizan Maj 17. 2015. Beograd, Srbija, (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

EVROLIGA: Spektakl u Minhenu – dva produžetka, strašni Lučić i Jović, Bajern srušio Fenerbahče! (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.19 u 22:44

Košarkaši Bajerna iz Minhena i Fenerbahčea odigrali su jednu od najboljih utakmica ne samo ove sezone, već i od kako je uspostavljen novi format Evrolige, a duel o kom će se sigurno još dugo pričati okončan je posle 50 minuta igre pobedom tima iz Minhena 90:86.

U prvoj četvrtini ekipe su se smenjivale u vođstvu koje nije prelazilo tri poena, pa je Fener na prvu pauzu otišao sa 21:20.

Tvrda košarka i fanatične odbrane sa obe strane donele su pravi šahovski duel dva velika stručnjaka na klupama današnjih rivala, pa je u drugoj deonici Bajern Dejana Radonjića ubacio tek devet, a Fenerbahče je bio nešto efikasniji sa 13 poena, te su puleni Željka Obradovića imali pet poena viška na poluvremenu.

Kada je ta razlika početkom drugog poluvremena porasla na sedam (40:33), činilo se da je Fener bliži pobedi, ali je serijom 7-0 domaći sastav došao do izjednačenja, a potom i vođstva, no ekipe su u završnih deset minuta ušle izjednačene, 52:52. 

Nastavljeno je u istom ritmu, po tri poena viška imali su i domaći i gosti, ali niko nije uspeo da se odlepi dovoljno da prelomi meč. Na 12 sekundi pre kraja četvrte četvrtine Dangubić je stao na liniju za slobodna bacanja, pogodio prvo za 66:64, ali drugi put nije bio precizan, da bi Slukas ubacio dvojku i poslao meč u produžetak.

Njega su bolje otvorili gosti, Dikson i Kalinić su pogodili po trojku, dok su Vilijams i Jović uzvratili pogocima za dva poena. Upravo je Dikson pri rezultatu 75:73 mogao da donese trijumf Feneru, ali nije pogodio trojku. Sa druge strane Jović je prvo iskoristio jedno slobodno bacanje, potom ubacio i šut za tri poena, pa je Bajern preokrenuo na 77:76, a nakon što su se istim nadovezali Datome za Fener, te Lučić za Bajern, u samu završnicu ušlo se sa 80:79. Poslednji napad imali su gosti, tokom kog je fauliarn Lovernj, koji je promašio prvo, pogodio drugo slobodno bacanje, pa je pobednik morao da bude potražen u drugom produžetku.

A onda su se Bavarci razigrali. Bartel je pogodio za dva, Dangubić za tri, razlika je bila pet poena, potom su Datome i Dikson smanjili na 87:86, ali su Derik Vilijams sa linije za slobodna bacanja i Bartel dvojkom odbili nalet turske ekipe i doneli Bajernu prvu pobedu nad Fenerom.

Jović i Vilijams sa po 19 poena predvodili su Bajern, Dangubić je dodao 11 a Lučić devet, dok je kod Fenera bolji od ostalih bio Dikson sa 23 poena.

U utakmicama odigranim ranije, Barselona je bila bolja od Olimpijakosa zahvaljujući fantastičnoj prvoj četvrtini koju su dobili 27:6. Iako se Oli vratio u igru u drugom delu, snage za preokret nije bilo pa su Katalonci zabeležili ubedljiv trijumf, 76:55, dok je Baskonija sa 97:73 savladala Makabi u Španiji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

2 Komentara

  1. Uh kakva utakmica,kao da je drugi sport u pitanju,u odnosu na recimo Limoz-Zvezda.Kakva odbrana s obe strane,asistencije,blokade,pametna resenja,trenerska nadmudrivanja…Praznik kosarke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter