0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

‘RENESANSA PARTIZANA’: Poznati košarkaški portal se poklonio crno-belima – ‘Ako ih potcenite, platićete!’ (FOTO)

Objavljeno: 28.01.19 u 22:12

Partizanovo buđenje i dobre igre u Evrokupu nisu prošli nezapaženo.

Specijalizovani košarkaški portal ‘Eurohups’ objavio je interesantan tekst posvećen Košarkaškom klubu Partizan i njegovom preokretu, pre svega kada je reč o evropskoj sezoni, odnosno, nastupima u Evrokupu.

U tekstu pod naslovom ‘Renesansa Partizana’, objašnjeni su razlozi dobrih igara crno-belih u poslednje vreme, pre svega od 1. novembra kada je ekipu preuzeo novi trener Andrea Trinkijeri.

– Neke stvari su jednostavno morale da se dese, pa je Partizan posle lošeg početka sezone okrenuo stvari na prelep način. Angažovanje trenera Andree Trinkijerija pokrenulo je renesansu crno-belih, koju niko nije mogao da predvidi. Naravno, kada je takav potez napravljen, postojale su nade kod navijača, ali ni najvatrenije pristalice svakako nisu očekivale ovakav rasplet. Partizan pod vođstvom Trinkijerija i pobede nad Monakom i dalje može da se plasira u četvrtfinale, dok u ABA ligi od njegovog dolaska ima skor od devet pobeda i tri poraza (ukupan skor 11-6) – stoji na sajtu ‘Eurohupsa’.

Preokret su doneli i igrači.

– Partizan je u Aleksu Renfrou dobio pravo pojačanje za Top 16 fazu, a kvalitet je pokazao u Monaku, kom je dao 20 poena. Doneo je iskustvo koje je nedostajalo Partizanu. Konačno, njegovim dolaskom je sklopljena cela slagalica. Sa Renfrom crno-beli su se plasirali u Top 16 fazu Evrokupa, a u timu su i igrači poput Radeta Zagorca (23), potom Vanja Marinković, sa kim je nastavljena tradicija promocije mladih i talentovanih igrača, koji je jedan od favorita za nagradu „Zvezda u usponu“, namenjenu igraču koji je najviše napredovao.

Zaključak je bio efektan.

– Smatrajte da ste upozoreni. Ova ekipa Partizana ne može još da se poredi sa onim slavnim sastavima. Ali, ako ih potcenite, platićete cenu! – stoji na kraju teksta ‘Eurohupsa’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter