0
Košarka

FOTO: Youtube/Screenshot

EVROPSKA DIVIZIJA NBA LIGE: Ostvariva realnost ili sanak pusti?

Objavljeno: 18.01.19 u 22:05

 

Hteli to da priznaju ljubitelji evropske košarke ili ne, kvalitet NBA lige i one sa „starog kontinenta“ teško da može da se uopšte uporedi, pa su u poslednjih nekoliko godina sve glasnija i prisutnija maštanja o formiranju još jedne divizije koja bi bila locirana u Evropi.

Ni komisionar NBA lige Adam Silver ne krije da razmišlja o ekspanziji, ponovoio je ono što je već nekoliko puta istakao – proširenje je neminovno i pitanje je dana kada će do nje doći, ali…

– Veliki broj putovanja bi mogao loše da utiče na igrače iz NBA lige. Bilo bi previše putovanja, promena vremenskih zona, remećenja sna… 

Ipak, ističe Silver da rešenje postoji:

– Možda se ono nalazi u pokretanju Evropske konferencije koja bi bila zasebna, a odakle bi klubovi potom putovali i u SAD. To bi moglo da znači i samoj ligi. 

No, nastavak priče za „Biznis insajder“ ne izgleda „ružičasto“, kada je u pitanju spajanje evropske i američke košarke:

 

– Ukoliko bismo osnovali celu konferenciju u Evropi, što znači šest timova, a svaki od tih timova imao 15 igrača, to bi značilo da bi 90 igrača igralo tamo. Za to nismo spremni, jer ne želimo da umanjimo kvalitet NBA lige šaljući talente negde drugde. Fokus je na postojećih 30 ekipa iz SAD, istakao je on, uz dodatak da bi „nove ekipe eventualno trebalo tražiti kao zamene postojećima“.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter