0
Košarka

NBA: Harden sam postigao ‘pola’ poena Hjustona u pobedi nad Memfisom, odlična rola Bogdana Bogdanovića

Objavljeno: 15.01.19 u 09:18

Džejms Harden je ponovo upao u centar pažnje posle noćašnjeg duela u Hjustonu.

Nastavio je američki košarkaš sa sjajnim partijama, a protiv Memfisa u pobedi svog tima od 112:94 ubacio je čak 57 poena.

Ono što je najzanimljivije, jeste izuzetno loš početak utakmice za Džejms Hardena koji je na startu imao izuzetno lošu efikasnost i svega jedan pogodak iz igre uz dvocifren broj pokušaja. Međutim, u jednom momentu ga je krenulo – što je značilo i kraj za Grizlise.

Memfis se držao sve do poluvremena, veliki deo prvog dela utakmice imao i prednost, ali je onda na krilima Hardena Hjuston zaigrao puno bolje i već u finišu treće deonice došao do dvocifrenog plusa. Prednost je rasla i u nastavku sve do maksimalnih plus 23 pred kraj. Ipak, serijom na kraju utakmice je Memfis uspeo da smanji razliku.

Džejms Harden je meč završio sa čak 57 poena, šutirajući iz igre 17 od 33. U timu Roketsa nije bilo povređenog Klinta Kapele, te su u pobedi znantno doprineli Danuel Haus sa 15 i Džerald Grin sa 14 poena. Sa isto toliko su najraspoloženiji u Memfisu bili Geret Templ i Majk Konli.

Druga vezana noć i drugi poraz Portland Trejlblejzersa od kojih su ovoga puta bolji bili Sakramento Kingsi i slavili sa 115:107. Sem uvodnog kvartala koji je ceo pripao Portlandu, gotovo potpuni ostatak utakmice prednost je bila na strani Sakramenta. Do ove veoma bitne pobede su Kingsi došli zahvaljujući odličnoj igri tandema Badi Hild Bogdan Bogdanović.

Hild je noćas imao 19 poena i sedam skokova, dok je Bogdanović za 32 minuta igre imao 18 poena, dva skoka i tri asistencije. Nemanja Bjelica je na terenu proveo 22 minuta i upisao četiri poena i šest skokova.

Los Anđeles Klipersi su noćas rezultatom 121:117 poraženi od Nju Orleans Pelikansa, a u igri ponovo nije bilo ni Bobana Marjanovića, ni Miloša Teodosića.

REZULTATI:

Boston – Bruklin 102:109
Memfis – Hjuston 94:112
Šarlot – San Antonio 108:93
Detroit – Juta 94:100
Portland – Sakramento 107:115
Nju Orleans – LA Klipers 121:117

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter