0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

SVETISLAV PEŠIĆ KAKO SAMO ON TO UME: NBA? To nije košarka!

Objavljeno: 10.01.19 u 16:57

Iako je većini ljudi povezanih sa košarkom, bilo kroz nastupe na terenu bilo sa klupe kao deo stručnog štaba, životna želja da se oprobaju u NBA ligi, Svetislav Pešić nije jedan od njih.

A razlog se krije u Karijevom mišljenju da se najbolja košarka na svetu ne igra „preko bare“ već u Evroligi:

– Ukoliko želite da u košarci promenite ritam, recimo da zaigrate u tranziciji ili poziciono, to ne počinje od napada već od odbrane. Tek ako ispunite zadatke u odbrani možete da računate na inicijativu u napadu, što znači i da birate da li ćete da igrate brzo, ili kontrolisano. Tako se radi u Evropi, ne kao u NBA. Ono tamo nije košarka.

Trener Barselone je potom dodao da je Evroliga mesto na kom se igra najbolja košarka na svetu:

– Kad pogledate rezultate, vidite recimo 129:119, ili 122:120, 120:115, i tako dalje. Svi se raduju, svi srećni… U Evroligi možete da vidite sve, od odbrane, preko napada, do taktike, trojki, kreiranja igre, sve! Ali ovde nema „prodaje“ košarke kao u NBA ligi. Nismo znali kako da prodamo naš proizvod u Evropi, istakao je legendarni Kari nakon sinoćne pobede nad Armanijem.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter