0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Uzbudljivo u Podmoskovlju, Fener pao nakon produžetka

Objavljeno: 08.01.19 u 20:11

Ako se po jutru dan poznaje, pred nama je jedno veoma interesantno kolo Evrolige.

Rezultatom 84:78 je Himki u Podmoskovlju porazio Fenerbahče.

Slabo je ruski tim otvorio utakmicu, sa svega 13 poena u celoj prvoj četvrtini, a već tada je Fenerbahče bio na pragu dvocifrenog plusa. Melih Mahmutoglu je bio predvodnik gostiju na startu utakmice, kao neko od koga se to baš i nije očekivalo. Do poluvremena Himki uspeva da se vrati sjajnim rolama Di Bosta i Džordana Mikija koji su domaćinu doneli preokret.

Igralo se u serijama, tako da je na poluvreme sa vođstvom od tri poena otišao Fener. Ali je odmah početkom trećeg kvartala Himki poveo, tada zahvaljujući Garlonu Grinu i Stefanu Markoviću koji je ubacio tri trojke iz veoma teških situacija i držao Himki u životu.

Na 25 sekundi do kraja utakmice je Nikolo Meli pogodio otvoren šut i smanjio zaostatak na poen prednosti domaćina, da bi potom i faulirao Krokera na startu napada Himkija kako bi Turci imali poslednji napad na utakmici. Kroker je pogodio oba bacanja, da bi odmah zatim i Rusi faulirali Kostasa Slukasa i poslali ga na liniju penala. I Grk je bio precizan oba puta, a do kraja utakmice je ostalo 20 sekundi.

Tri sekunde kasnije, isti recept. Điđi Datome je faulirao Stefana Markovića koji nije pogodio nijedno bacanje, pa je rezultat bio 72:71. Usledio je napad Fenera i velika gužva ispod koša, nakon koje je bacanja dobio Meli koji je pogodio samo drugo za izjednačenje i produžetak.

U produžetku je umor uradio svoje, Himki je dosta bolje ušao u dodatnih pet minuta i bez većih problema uspeo da dođe do pobede.

Evroliga, 17. kolo:

Utorak:

Himki – Fenerbahče 82:78

19.30 Žalgiris – Efes
20.00 Olimpijakos – Baskonija
21.30 Gran Kanarija – Real Madrid

Sreda:

18.15 Darušafaka – CSKA
20.00 Panatinaikos – Bajern
20.05 Makabi – Budućnost
20.45 Armani – Barselona

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter