0
Evroliga

EVROLIGA: Neizvesna završnica u Kaunasu i pobeda CSKA

Objavljeno: 04.01.19 u 21:23

Fenerbahče je na startu današnjeg programa Evrolige pobedio Baskoniju sa 96:87.

A CSKA je slavio u Kaunasu pošto je savladao Žalgiris rezultatom 84:79.

Sjajan početak utakmice u Istanbulu, ređali su se koševi na obe strane pošto su oba tima bila veoma raspoložena za igru. Fenerbahče je imao blagu prednost posle uvodnih minuta, koja je porasla do poluvremena na kom je bilo plus sedam za domaćina.

U trećoj deonici ponovo itekako efikasna košarka, međutim izabranici Željka Obradovića su ponovo bili na visini zadatka i nisu dopustili da se vođstvo smanji. Fenerbahče je do kraja uspešno sačuvao prednost i stigao do bitnog trijumfa.

Nikolo Meli je bio najefikasniji sa 19 poena, Jan Veseli je ubacio 15, Marko Gudurić 14, a po 13 Kostas Slukas i Luiđi Datome. Baskoniju je bez povređenog Šengelije predvodio Ševon Šilds sa 22 poena.

Moskovljani su nakon neizvesne završnice uspeli da pobede Žalgiris na gostovanju. Ispostavilo se na kraju da je ključni period bio upravo onaj prvi u kom je CSKA imao i dvocifreni plus. Žalgiris je loše ušao u utakmicu što je domaćina skupo koštalo.

U poslednjoj četvrtini je litvanska ekipa mogla do preokreta i pobede, ali je presudila mirnija ruka Moskovljana.

Danijel Heket i Vil Klajburn su sa po 19 poena bili najbolji u pobedi Armejaca, dok je isto toliko na drugoj strani imao Brendon Dejvis.

Evroliga, 16. kolo

Četvrtak
Efes – Bajern 92:77
Armani – Budućnost 111:94
Real Madrid – Makabi 91:79
21.30: Gran Kanarija – Himki

Petak
Fenerbahče – Baskonija 96:87
Žalgiris – CSKA 79:84

20.00: Olimpijakos – Panatinaikos
21.00: Barselona – Darušafaka

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter