0
Evroliga

FOTO: Eurohoops

EVROLIGA: Makabi preokretom u triler završnici ‘poništio’ sjajne partije Nedovića i Micova

Objavljeno: 27.12.18 u 21:59

Izuzetno zanimljiv meč u Tel Avivu na kraju je ipak pripao ‘ponosu Izraela’ rezultatom 94:92.

Kakva drama u prestonici Izraela. Olimpija iz Milana ne zna za trijumf nad Makabijem u Tel Avivu više od tri decenije, a taj niz potrajaće makar još neko vreme.

A bili su Italijani veoma blizu. Tokom većeg dela susreta su imali prednost, i kontrolisali susret u bučnoj dvorani, ali su zakazali u samoj završnici. Pre svih do tada prva opcija u napadu, Majk Džejms.

Ponovo se pokazalo da nije ‘klač’ igrač, a da u timu Makabija ima više takvih igrača. Monstruoznu partiju odigrao je Džoni O’Brajant, koji je meč završio sa 32 poena i bio ključan igrač u preokretu domaćih.

U samom finišu se nadovezao Aleks Tajus, koji je čak i pogodio dva slobodna bacanja koja su donela ključnu prednost od 93:92. Kasnije je sa penala Diandre Kejn doneo 94:92, da bi u poslednjem napadu tima iz Milana Džef Bruks promašio trojku za pobedu.

Srpski košarkaši Nemanja Nedović i Vladimir Micov odigrali su sjajnu partiju, ali ih je ‘poništio’ pomenuti O’Brajant. Nedović je meč završio sa 17 poena, a Micov sa 16, koliko je imao i Džejms.

Evroliga, 15. kolo:

četvrtak

Himki – Baskonija 78:85
Darušafaka – Olimpijakos 79:75
Makabi Tel Aviv – Olimpija Milano

21.00 Barselona – Anadolu Efes

petak

18.30 Fenerbahče – Real Madrid
20.00 Panatinaikos – CSKA Moskva
20.30 Bajern Minhen – Budućnost
21.00 Gran Kanarija – Žalgiris

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter