0
Košarka

FOTO: BC REAL MADRID

IME KOJE TREBA ZAPAMTITI: Senzacija iz Nevesinja – Radovanović senior sa 15 godina, i to kakav – ‘bode oči’ domaćim velikanima

Objavljeno: 22.12.18 u 12:21

Još jedno u nizu veliko priznanje za mladog sportistu stiglo je juče.

Talentovani Nikola Radovanović proglašen je za najperspektivnijeg sportistu Republike Srpske.

Pionirski prvak Bosne i Hercegovine, dva puta proglašen za najboljeg igrača u ligama mladih Evrope, član reprezentacije Srbije do 16 godina i trenutno jedan od najboljih košarkaša Prve muške lige Republike Srpske, mada mu je tek 15 godina.

Budućnost iz Bijeljine u svojim redovima ima jednog od najtalentovanijih imena srpske košarke trenutno, Nikolu Radovanovića koji je rođen 2003. godine ali je već zakoračio u seniorske vode gde se za sada odlično snalazi. Radovanović je skrenuo pažnju regionalnih, jadranskih velikana, ali i evropskih timova koji se interesuju za mladog momka iz Nevesinja, ali je on je trenutno skoncentrisan jedino na partije u Budućnosti u okviru elitnog ranga Republike Srpske.

Brojke govore dosta, 15-godišnji Radovanović je ove sezone na devet mečeva u proseku postizao 17,8 poena i hvatao 5,9 skokova, sa prosečnih 14,6 indeksnih poena. Početkom ovog meseca je bio dominantan protiv ekipe Sokolca u kojoj je ubacio čak 34 poena.

Radovanoviću se predviđa blistava karijera, a očekuje se da će uskoro pojačati neki od najzvučnijih timova u regionu. Takođe, radi se o momku kog prate i veliki strani klubovi, tako je već dragoceno iskustvo stekao boravkom u kampu madridskog Reala.

(Izvor: YouTube/Bojdo)

(Izvor: YouTube/Bojdo)

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter