1
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Razigrani Partizan sa trećeg mesta u Top 16! (FOTO)

Objavljeno: 19.12.18 u 21:47

Košarkaši Partizana plasirali su se u Top 16 fazu Evrokupa pobedom nad Turk Telekomom rezultatom 87:72.

Fantasitčno je Partizan otvorio susret, tri vezane trojke – dve Nikolića, jedna Jankovića – donele su 9-0. Odgovorio je sa druge strane Štimac, a košem Gebrijela razlika je smanjena na 11:6.

Definitivan priključak gosti su uhvatili preko Štimca (13:8), posle koša Zagorca pogodio je i Reding za tri, da bi Gebrijel uz Štimca doneo i vođstvo Turk Telekomu, 18:17. No, uspeli su crno-beli da u završnici prve četvrtine odigraju nekoliko dobrih napada i povedu 25:21.

FOTO: STARSPORT

Održavali su četiri poena prednosti preko Pejdža, Zagorca, sve dok se upravo Zagorac nije razigrao i vezao dve trojke za +10 (35:25), dodao je i asistenciju za Sija i +12. 

Odličan je sa druge strane bio Štimac, vezao je pet poena i smanjio na 37:30, ali je odgovorio Zagorac, da bi najveću prednost od 13 poena crno-beli ostvarili nakon lepe akcije Gegića i Lendejla, a na poluvreme su otišli košarkaši Andree Trinkijerija sa 13 poena viška, 43:32.

FOTO: STARSPORT

Tim iz Turske je početkom drugog poluvremena pokušao da se vrati, Gebrijel je pogodio dve trojke, isto je učinio i Vanja Marinković sa druge strane, pa a poene Vladimira Štrimca neutralisao je Džok Lendejl.

Ponovo su pripretili gosti sredinom četvrtine kada su prišli prvo na šest poena, što su odbili Janković i Pejdž, potom i na sedam poena preko Štimca i Arslana (57:50), ali je usledila serija Partizana 7-0 preko Gagića i Nikolića za do tad maksimalnih +14 (64:50), a u poslednju četvrtinu Partizan je ušao sa 66:54.

FOTO: STARSPORT

Od tog momenta, za sve se pitao Partizan. Ubacili su košarkaši Partizana 18 poena, turski sastav je išao iz greške u grešku i na tri minuta pre kraja na semaforu je stajalo 84:65, a „trešnju na vrh torte“ stavili su prelepom asistencijom Rade Zagorac i još lepšim zakucavanjem Bandža Si.

Na kraju, 87:72 i prolazak Partizana sa trećeg mesta u narednu rundu takmičenja! 

Najbolji kod crno-belih bio je Zagorac sa 18, Gagić je dodao 13, dok je kod gostiju po običaju bolji od ostalih bio Štimac 21 poenom i pet skokova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

  1. MOJE SAUCESCE TURSKI KONJANICI ZBOG PORAZA VASE BRACE I STIMCICE ALI ZIVOT JE TAKAV CESTO SUROV! CESTITAM PATRTIZANU HVALA BOGU KOJI VOLI PARTIZAN I NARAVNO SVETOM NIKOLI! IDEMO DALJEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter