0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Himki bez Šveda srušio PAO, Efes prejak za Baskoniju

Objavljeno: 30.11.18 u 21:00

U prva dva meča dana, domaćini su bili uspešni, iako se možda i nije tako očekivalo.

Mnogi su otpisali Himki jer nije igrao  Aleksej Šved, ali je tim Jorgosa Barcokasa pokazao da jedna lasta ne čini uvek proleće.

U Podmoskovlju je pao Panatinaikos rezultatom 76:68, a pokazalo se da je bez Šveda mnogo bolje funkcionisao tim na obe strane terena, tečnije je išla lopta u napadu, a u odbrani nije bilo rupa koje je uglavnom stvarao plejmejker.

Meč je prelomljen u trećoj deonici kada su Atinjani postigli samo sedam poena i stvorio se preveliki zaostatak, do kraja meča nenadoknadiv.

Himki je tako stigao do treće uzastopne pobede, a predvodio ih je Entoni Gil sa 21 poenom. Valja istaći da je Stefan Marković ubacio pet poena uz isto toliko asistencija, a na drugoj strani Džejms Gist je imao 19, a Kit Lengford 17 koševa.

Anadolu Efes je na svom parketu bio bolji od Baskonije, koja je odolevala do treće deonice, kada ih je tim Vasilija Micića slomio.

Upravo Micić je bio jedan od najboljih sa 16 poena i šest asistencija, ali je najefikasniji pojedinac meča bio Met Džening, šuter Baskonije i bivši igrač Efesa, sa 20 poena.

Evroliga, 10. kolo:

Četvrtak

Darušafaka – Gran Kanarija 71:75
Žalgiris – Olimpija Milano 83:78
Makabi – Bajern 95:71
Real Madrid – CSKA Moskva 88:93

Petak

Himki – Panatinaikos 76:68
Efes – Baskonija 96:85

20.30 Olimpijakos – Budućnost
21.00 Barselona – Fenerbahče

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter