0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga / Cedevita / Marin Susic

DŽIKIĆ NAKON PORAZA U ZAGREBU: Frapantno je koliko su pojedini igrači u mom timu sebični

Objavljeno: 28.10.18 u 22:16

Ekipa Budućnosti iz Podgorice poražena je u petom kolu ABA lige na gostovanju Cedeviti u Zagrebu.

Tim iz prestonice Crne Gore vodio je skoro do kraja meča, a onda je na neverovatan način u samom finišu ispustio pobedu.

Nakon poraza u Evroligi deluje kao da su ‘plavi’ i u utakmicu regionalnog takmičenja ušli sa manjkom samopouzdanja, a trener ovog tima smatra da se pojedini igrači njegovog tima ne odnose prema kolektivu onako kako bi trebalo.

– Očigledno smo igrali dva različita poluvremena. Čestitke Cedeviti. Imali smo 18 izgubljenih lopti. Oni su službeno iz toga dali 22 poena, ali mislim da je i bilo i više. Pojedinci u našoj ekipi imaju takvu sebičnost da je to frapantno. Za Cedevitu su igrali isti igrači u prvom poluvremenu i u drugom poluvremenu. Način njihove igre bio je isti. Mislim da sam ja radio sve što sam mogao od tajmauta do izmena i nijedan naš igrač nije u završnicu ušao s velikom minutažom, poručio je Džikić.

FOTO: ABA liga / Cedevita / Marin Susic

Slaven Rimac koji je samo pre dva dana zamenio Sita Alonsa na klupi tima iz Zagreba debitovao je pobedom.

– Nakon onakve prve četvrtine teško je verovati u pobjedu. Iskreno, Budućnost je izgubila ovu utakmicu više nego što smo je mi pobedili. Oni su se možda malo opustili, mi smo imali i sreće u pojedinim trenucima, neke lopte su izgubili… Ali, mi smo isprovocirali sreću. Nije bilo lako, nakon četiri kola frustracije. Igrači su želeli da poginu za pobedu, vratilo im se i sada sve izgleda mnogo bolje, poručio je Rimac nakon utakmice.

U narednom kolu ABA lige Cedevita gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu, a ekipa Budućnosti u svojoj ‘Morači’ dočekuje Petrol Olimpiju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter