13
Evrokup

FOTO: KK Partizan

OSTOJA MIJAILOVIĆ: Mogao sam da ubacim milione u ekipu, da osvajamo trofeje i igramo Evroligu…

Objavljeno: 26.10.18 u 11:52

Ali, prvi čovek Partizana objasnio je zbog čega se odlučio da klub krene drugim putem do povratka na veliku scenu.

Ostoja Mijailović je u današnjem intervjuu za ‘Srpski telegraf’ detaljnije uputio javnost u brojke i razloge za određene poteze u prethodnom periodu.

Predsednik Partizana detaljnije je govorio o finansijskoj situaciji u klubu i poručio da traje velika borba sa dugovanjima zbog ‘repova iz prošlosti’.

– Zamislite šta bismo mogli da nam 40 odsto budžeta ne odlazi na dugovanja, pa nam u klubu ostane samo 1,8 miliona evra godišnje. Mogao sam da ostavim dug, podignem nov kredit, ubacim četiri-pet miliona evra u ekipu, osvajam trofeje i igram Evroligu, a da požar gasi neko iza mene. Pod uslovom da klub do tada preživi. Umesto toga, odlučili smo se da sačuvamo ugled i istoriju. Kad budemo na nuli, moći ćemo da pričamo o vrhunskim rezultatima, o dominantnom timu i Evroligi – rekao je Mijailović za ‘Srpski telegraf’. 

Nastavio je sa brojkama.

– Godina iza nas je bila veoma teška. Kad smo došli, zatekli smo 7,1 milion evra duga. Menadžerskim poslovanjem smo ga sveli na 3,8 miliona, a do nove godine trebalo bi da padne ispod tri miliona. Svi igrači mogli su da idu posle 60 dana kašnjenja plata, a bili smo u blokadi 72 dana. Da smo ostavili sve po starom, ne bismo imali nijednog igrača, dugovi bi se gomilali i praktično bismo se ugasili.

– Pojedinci su se hvalili titulama i bili veliki pred navijačima. A onda mi danas plaćamo njihove titule kroz reprograme koje su nam ostavili. Trofeji su deo naše istorije i ponosimo se njima, ali kako da osvajamo nove kad još uvek plaćamo stare – rekao je Mijailović.

Zatim je dobio pitanje da li misli na period dok je predsednik crno-belih bio Predrag Danilović.

– Bilo je to i pre Saše. Jurili su trofeje, a o budućnosti niko nije razmišljao. Danilović je mnogo toga dao Partizanu, srpskoj košarci i sada dobro vodi Košarkaški savez. Međutim, sramota je šta su drugi ljudi radili u Partizanu mimo njega, a tokom njegove vladavine, pa i šta su radili oni pre njega. U mom slučaju nema niko iznad mene, ja sam odgovoran navijačima.

Mijailović je dodao da nije tražio pomoć od države punih godinu dana, ali da je ona ipak pomogla klubu.

– Država je, kao i sponzori, prepoznala da će svaki uložen dinar biti adekvatno potrošen, da neće biti ukraden. Imam informaciju da će nam pomoći i sa trening centrom. Sad tražimo lokaciju i projektante, nadam se da ćemo ga dobiti za dve-tri godine.

Na kraju je istakao da je isplaćen kompletan dug prema Dušku Vujoševiću.

– Dug prema njemu je na osnovu BAT presude bio 116.000 evra i isplaćen je u potpunosti. Samo ne vidim da je to neko istakao, a pričalo se i pisalo na sva zvona ako bi jedna rata zakasnila nekoliko dana. Mi smo izmirili sve obaveze proistekle iz tuđih grešaka i nemamo BAT za vratom – podvukao je predsednik KK Partizan, Ostoja Mijailović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

13 Komentara

  1. Kako je mocan ovaj intervju, bilo bi lepo da se ponovi i doticnom pokaze negde u junu mesecu. Njemu je za kompletan budzet ostalo 1,8 miliona, a trenutno planira da dovede trenera sa strucnim stabom koji ce klub kostati milion evra.
    Pa ovaj definitvno laze jace od Duloa!

    0
    0
    Odgovori
  2. A u kuriru imate intervju sa Vujosevicem gde kaze da Mijailovic laze i ih on opet tuzio jer mu nisu isplatili neke rate koje su trebale da budu isplacene 01.septembra. KK Cirkus

    0
    0
    Odgovori
  3. Sad se sve posteno vraca i posteno placa preko noci nestaju milionski dugovi aliiiiiiiiii to je ipak moralno i postenoo sve sto je crno belo…….Muka mi je od vaseg postenja.Bagro!!!

    0
    0
    Odgovori
    • Sigurno je bolje da ugasiš klub i osnuješ novi i daš izjavu „zvezdi ne može niko da zabrani kako će ona da se zove“!

      0
      0
      Odgovori
  4. Plate u klubu,ova pojačanja i plate starosedelaca su mnogo više od 1.8 miliona.Pa još uvek niste pokazali knjige odranije, Duletovu knjigu i ostalu pljačku.A nisi rekao odakle si mogao da potrošiš još 5 miliona pa da osvajaš trofeje i i igraš evroligu?Ako imate te pare što ne vratite dugove.Akako registrujete igrače uprkos blokadi BAT-a?

    0
    0
    Odgovori
    • Pročitaj lepo ceo tekst, rekao je 40% budžeta ide na stara dugovanja, a da ostaje 1.800.000 evra, znači da je ukupan budžet za ovu sezonu oko 3 miliona evra. Rekao je i da je mogao da uzme kredit od 4 ili 5 miliona i da još više zaduži klub, a košarka nije profitabilan sport kao fudbal, gde ulaskom u Ligu Šampiona možeš da dobiješ ogroman novac, dok igranjem u Evroligi dobijaš simboličan iznos (oko 150.000 evra).

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter