4
Evrokup

FOTO: STARSPORT

NENAD ČANAK: Problem je u masi i kilaži, Stefan je igrao više nego što treba, a Zagorac…

Objavljeno: 23.10.18 u 22:28

Posle četvrtog vezanog poraza, ovog puta protiv Asvela, Nenad Čanak je govorio o problemima, debitantu Jankoviću i povredi Zagorca.

Šef stručnog štaba ‘parnog valjka’ problem vidi u tome što su Francuzi fizički dominantnija ekipa. Da je to i presudilo večeras.

– Znali smo i pre meča da je Asvel fizički jak, zbog čega nam je zadavao probleme na niskom postu. Iskoristili su prednost u odnosu na naše bekove, pre svih Pejdža, Nikolića i Marinkovića. Pogađali su šuteve. I kad smo primili skoro 50 poena u prvom poluvremenu teško je bilo očekivati nešto ekstremno u nastavku. Podsetiću da je Asvel odlična ekipa i da nema poraz u prvenstvu Francuske. U ovom trenutku je bolji od nas. Ako budemo čvršći u odbrani i rezultati će biti bolji. Bez skrivanja i lažnje demagogije, napravli smo veliki kiks u Novom Mestu, a ono u Valensiji i protiv Asvela… Mlada smo ekipa, kad imaš problem u masi i kilaži onda nemaš ni sigurnost u napadu. Onda primiš 50 poena od Asvela za poluvreme – počeo je Čanak.

Sledi meč u Areni protiv Zadra u okviru ABA lige, šansa da se tim vrati na pobednički kolosek.

– U petak imamo novu utakmicu. Sve je ovo iza nas. A u Evrokupu je cilj da prođemo grupu, konkurentni smo. U ABA ligi samo naparavili kiks u Novom Mestu, a sad kad smo kompletni verujemo da ćemo moći da ispunimo ciljeve.

Sledeća tema bio je Stefan Janković, ali i najnovije pojačanje Braun.

– Stefan je igrao više nego što je bilo očekivano. Pokazao je kvalitet za koji smo znali da poseduje. Čovek od 210 centimetara na četvorci, atletski vrlo sposoban, kako vreme bude odmicalo davaće nam više nego večeras. Braun stiže sutra, smatramo da će biti pojačanje i da će doprineti ostvarenju ciljeva.

FOTO: STARSPORT

Na kraju Nenad Čanak je govorio o povredi Radeta Zagorca.

– Povreda zadnje lože je delikatna. Dok ne budemo sto posto sigurni nećemo rizikovati. Za petak – nisam siguran da će igrati – zaključio je Čanak.

0
0

4 Komentara

  1. Bas da vidim kada je zvezdu napustio sto su mu dugovali dve plate za sezonu onda ce partizana da tuzi Haskom tribunalu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter