Američki bek-šuter se još jednom osvrnuo na razlog odlaska sa Malog Kalemegdana.

Džejms Feldin je, nakon kraha u ABA ligi i osvojene titule šampiona Srbije, prethodnog leta napustio Zvezdu i otišao u Hapoel iz Jerusalima.


U intervjuu za ‘TalkBasket’ se dotakao i teme svog odlaska, odnosno, mnogih stvari zbog kojih je odlučio da Beograd zameni Jerusalimom.

– Imao sam opciju da ostanem još godinu dana u Beogradu, ali tim ne igra Evroligu ove sezone. Odlučivali su dugo da li da me zadrže ili ne. Situacija s novcem je bila problematična, dugovali su mi nekoliko plata. Bilo je tu dosta stvari… Odlučili su kasno da me ne zadrže. Bilo je to oko 5. avgusta kada su mi rekli, ali tada je bilo kasno za mene da pronađem ugovor u evroligaškoj ekipi. Hapoel me je zvao dan pošto sam otpušten – ispričao je Feldin i nastavio:

– Pitao sam prijatelja koji je igrao tamo i rekao mi je da ne razmišljam već da odem u Jerusalim. Bio sam pomalo frustriran zato što sam želeo da igram Evroligu, ali svako sa kime sam pričao mi je rekao da je Jerusalim najbolje mesto van Evrolige. Srećan sam s odlukom. Živim i igram u svetom mestu kakav je Jerusalim i imam priliku da upoznam mnogo odličnih ljudi – rekao je Feldin.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.